Den stærke forsvarsspiller Mark Cassøe Thomassen er tilbage i Nørager efter sommerferien efter et studieophold i Spanien. Foto: Nørager B.

Den stærke forsvarsspiller Mark Cassøe Thomassen er tilbage i Nørager efter sommerferien efter et studieophold i Spanien. Foto: Nørager B.

Seriefodbold: Nøragers B’s unge garde sluttede sæsonen med endnu en sejr

Nørager B sluttede en godkendt sæson med en smal men komfortabel 3-2 sejr over Åstrup /Hammelev IF

Af
Martin Schultz

Med en sejr på 3-2 over Åstrup/Hammelev IF på Åstrup Stadion sluttede sæsonen med endnu tre point på kontoen til Nørager B på en komfortabel 2. plads i rækken.

”Vi tabte de afgørende skridt i toppen af rækken på en uge, hvor vi tabte 3-2 til Skødstrup SF efter at have været foran med 2-0. Og få dage senere spillede vi 1-1 mod Østdjurs 91, som udlignede i de sidste sekunder af dommerens tillægstid. Vi havde en dårlig uge og det kostede oprykningen,” siger Nørager-træner Claus Vestergaard.

”Men vores tema har ikke været oprykning. Vores opgave var at få fodboldglæden tilbage til Nørager både blandt spillerne og publikum. Vi skulle spille nogle gode fodboldkampe og få udviklet spillerne og holdet,” siger Claus Vestergaard, som trådte til i vinter med den opgave at gennemføre et generationsskifte og få stabiliseret holdet efter to sæsoner med nedrykninger fra Serie 1 til Serie 3.

Og i forårssæsonen er helt unge spillere af egen avl på 17-18 år som Gunnar Pedersen, Sigurd Fisker, Rasmus Bang, Rasmus Knudsen og Emil ”Bette” Sørensen trådt ind på holdet og har løftet holdet på lige fod med de etablerede kræfter, så generationsskiftet er i hvert fald godt i gang i Nørager med de stolte fodboldtraditioner.

”Vi har spillet et godt forår og de unge har gjort det fantastisk godt,” mener Claus Vestergaard.

Langskudsmål i VM-klasse

Kampen mod Åstrup/Hammelev lørdag på Åstrup Stadion havde ikke den store betydning, for Skødstrup SF var stukket af med oprykningen, og hjemmeholdet Åstrup/Hammelev IF fik efter en miserabel start på sæsonen som ventet spillet sig i form med de to spillende trænere Nicolaj Jarsmer og Martin Fiehn Andersen ved roret og lå i smulte vande i midterfeltet

”Det var en god fodboldkamp, hvor der blev gået til stålet, men vi vandt en komfortabel sejr, hvor Åstrup/Hammelev IF først fik reduceret til 3-2 i kampens sidste minutter,” fortæller Claus Vestergaard.

”Mads ”Pylle” Pedersen bragte Nørager B foran efter godt 20 minutter efter godt sammenspil med Christian Mørch, men senere i halvlegen udlignede Åstrup/Hammelev IF på et langskud helt i VM-klasse på et med Claus Vestergaards ord ”helt sindssygt” skud, som blev ramt klokkerent fra godt 25 meter og brækkede i sin flugt mod målet. Nørager B’s ellers ikke uefne målmand Jesper Bredahl kunne ikke holde fast i bolden, som endte i målet til en 1-1 udligning.

Efter godt et kvarters spil i 2. halvleg blev Steffen Klintø skiftet ind, og han scorede til 2-1 på sin tredje boldberøring i kampen.

”Efter et lille pres blev bolden sparket væk, mens Klintø var på vej retur. Bolden blev opfanget på midtbanen og hurtigt sparket op til Klintø uden for feltet. Han tæmmede bolden og sparkede i næste berøring bolden direkte op i det lange hjørne. Et rigtig godt mål umiddelbart efter Steffen Klintøs indhop,” siger Claus Vestergaard.

7-8 minutter senere snørede Nørager B sækken med en scoring til 3-1, da der var klumpspil foran hjemmeholdets mål og Åstrup/Hammelev IF prøvede at få bolden ekspederet væk. Indskiftede Emil ”Bette” Sørensen og Mathias Fisker pressede på, og sidstnævnte fik sparket bolden i mål til 3-1.

”Så var der dømt sommerferie, men to minutter før tid fik Åstrup/Hammelev scoret til 3-2, da en spiller fik lov til at stå fri.”

Snøren ude efter Kasper Fisker

Nørager B genoptager træningen i uge 31, og træner Claus Vestergaard ser frem til at arbejde med holdet, som får forsvarsspilleren Mark Thomasen tilbage efter et studieophold i Spanien.

Men de fleste af fodboldspillerne kan allerede trække i støvlerne igen til sommerfesten i Nørager, når der søndag 8. juli kl. 17 står fodbold på Nørager Stadion på programmet.

”Vi skal spille mod Vivild IF’s hold fra Serie 1 med et hold, som bliver forstærket med Randers FC-spilleren Emil Pedersen, som er lillebror til Mads ”Pylle” Pedersen, som også har en fortid i Randers FC. Vi forstærkes desuden med en anden tidligere Randers FC spiller, Lasse Lund Storvang, som nu er topscorer i FC Djursland, og muligvis nogle flere spillere. Vi havde selvfølgelig snøren ud efter Kasper Fisker, men han kan ikke, fordi Brøndby IF er gået i gang med deres træning frem mod superligastarten,” fortæller Claus Vestergaard.

Lokalavisen forsøger at få en kommentar fra Åstrup/Hammelev IF’s træner Nicolaj Jarsmer til kampen mod Nørager B.

Kampfakta:

Serie 3, Pulje 35

Åstrup/Hammelev IF - Nørager B 2 - 3 (1 - 1)

Lørdag 23. juni kl. 13.30 på Åstrup Stadion

Måscorere:

0 - 1 Mads “Pylle” Pedersen (20. min.)

1 - 1 Åstrup/Hammelev IF (30. min.)

1 - 2 Steffen Klintø (60. min.)

1 - 3 Mathias Fisker (68. min.)

2 - 3 Åstrup/Hammelev IF (88. min.)

Publiceret 27 June 2018 13:00