VID Gymnasiers nye instruktør/træner/underviser på eSport-linjen på HXX i Rønde og på Gamesport i Grenaa, Dennis Rytter, flankeres af uddannelsesleder på HHX Rønde, Frederik Thøgersen, og Søren Hoffmann Hansen, afdelingsleder Innovation og Kommunikation hos VID Gymnasier. Foto: Lars Norman Thomsen

VID Gymnasiers nye instruktør/træner/underviser på eSport-linjen på HXX i Rønde og på Gamesport i Grenaa, Dennis Rytter, flankeres af uddannelsesleder på HHX Rønde, Frederik Thøgersen, og Søren Hoffmann Hansen, afdelingsleder Innovation og Kommunikation hos VID Gymnasier. Foto: Lars Norman Thomsen

Tidligere professionel ny underviser i eSport på HHX i Rønde og på Gamesport i Grenaa

Dennis Rytter, som tidligere har slået sine folder hos Fnatic, bliver manden, der skal løfte ny sportsgren hos VID Gymnasier til nye højder

Af
Lars Norman Thomsen

UNGDOMSUDDANNELSE Som noget nyt kan du fra næste skoleårs start til august kombinere en studentereksammen (HHX-niveau) på VID Gymnasier i Rønde med fire ugentlige lektioner i fænomenet eSport (elektronisk sport), i spillet CS:GO eller CounterStrike – Global Offensive.

E-sport har udviklet sig til en global konkurrence- og tilskuersport, der er vokset voldsomt i popularitet siden årtusindskiftet.

Underviser bliver 30-årige Dennis Rytter, der bor i Mørke. Han har tidligere slået sine folder som professionel spiller med mus og tastatur hos Fnatic. Så ved kendere af den nye sportsgren, at der er tale om en gut, der kan sit kram og mere til. Fnatic, der spiller i sort-gule farver, hører til jordklodens allerbedste hold. På verdensplan spiller cirka to milliarder mennesker computerspil.

"Det har været altafgørende, at vi kunne finde en kompetent underviser for at signalere til de unge, der vælger eSport på HHX i Rønde, at vi mener det seriøst," siger Søren Hoffman Hansen, afdelingsleder Innovation og Kommunikation hos VID Gymnasier.

"Det har vi fået med Dennis Rytter med hans fortid som professionel udøver af sporten."

Med eSport som ny sportsdisciplin kan de unge nu supplere deres ugentlige lektioner i samfundsfag, erhvervsøkonomi og erhvervsret med enten fodbold, håndbold, almen sport, badminton (i samarbejde med Rønde Efterskole) og eSport.

"De fleste af vores unge vælger en sportsgren for at få et par frirum i løbet af en hård uge. Her kan de koble fra på en helt anden måde, og det synes vi er yderst sundt," siger Frederik Thøgersen, uddannelsesleder på HHX-uddannelsen i Rønde.

De fire lektioner er placeret på onsdage og fredage i tidsrummet 13.45-15.15.

Der bliver optaget 10 elever på eSport-linjen det første år efter først-til-mølle-princippet.

Fra AGF til Ådalen

Dennis Rytter er født og opvokset i Hornslet. I første omgang var det fodbolden, der havde hans store interesse.

I ungdomsårene var han således en målfarlig angriber på AGFs bedste ungdomshold, før knæskader begyndte at drille ham og computeren og gaming blev hans store faible.

Fodbolden har han siden holdt vedlige på serieplan. Følgere af den lokale seriefodbold vil vide, at Dennis Rytter er en solid ankermand i målet hos Ådalen i Serie 4 og i øvrigt svigersøn til Ådalen-trænerikonet Jan Espensen.

"Jeg nyder fortsat samværet med gutterne og især tredje halvleg, men jeg har kun trænet moderat siden, at jeg stiftede familie med to små børn," siger Dennis Rytter, som efter to år på HG i Paderup fortsatte med at uddanne sig inden for detailhandel. Det har blandt andet ført til lederjobs i flere butikker - senest i det nu nustillede KIWI. For nuværende arbejder hans som salgskonsulent hos Carlsberg, men det er snart slut.

"Jeg var ikke længe om at betænke mig, da jeg fik tilbuddet fra VID Gymnasier. Jeg har undervist i eSport hos blandt andet Syddjurs Ungdomsskole og på Femmøller Efterskole, så det er ikke en fremmed verden, jeg nu begiver mig ind i," understreger Dennis Rytter.

På fuld tid

Dennis Rytter er tilknyttet firmaet eSportservice, som VID Gymnasier i Grenaa har samarbejdet med om Gamesport - en treårig HHX-uddannelse for målrettede eSports-udøvere, der er en del af hele det store spil- og college-koncept hos Viden Djurs.

"Her har vi at gøre med et gaming-univers for seriøse studerende fra hele landet, der gerne vil til tops indenfor eSportsindustrien," forklarer Søren Hoffmann Hansen.

Fra næste skoleår bliver Dennis Rytter også fast underviser her. Det betyder, at han bliver ansat på fuld tid hos VID Gymnasier.

Det bliver ham, der sammen med de unge målrettet skal arbejde med både teknik, strategi, teamwork og de unges fysiske form.

"I dette skoleår har vi haft 15 unge med på Gamesport. Næste år starter 25 nye, så vi bliver i alt 40, og derfor skulle der findes en fast underviser til holdet. Det har vi fået med Dennis, og det bliver godt," siger Søren Hoffmann Hansen.

Dennis Rytter bliver tilknyttet til VID Gymnasier som den øvrige stab af underviserne.

"Dennis skal deltage i klassemøder og være en del af hverdagen hos os nøjagtigt som vores andre undervisere," siger Frederik Thøgersen, der snart siger farvel til 56 unge studenter og efter sommerferien goddag til 65 nye studerende. Det højeste antal til dato.

Publiceret 20 June 2018 09:33