Christian Mørch og Nørager må tage endnu en sæson i Serie 3. Foto: Nørager BK

Christian Mørch og Nørager må tage endnu en sæson i Serie 3. Foto: Nørager BK

Seriefodbold: Gennembrud for Emil ”Bette” Sørensen med to mål i Nøragers storsejr over HEI

Nørager B vandt sæsonens sidste kamp på hjemmebane med 7-1 over HEI i en kamp, hvor flere af de helt unge spillere på ny markerede sig med mål og kreativt spil

Af
Martin Schultz

Nørager Boldklub er i gang med et generationsskifte og har efter klubbens ”annus horribilis” i 2017 med to nedrykninger i streg fået fodboldglæden tilbage i den passionerede fodboldlandsby i Norddjurs. Og søndag eftermiddag blaffrede modstandernes garn for alvor på Nørager Stadion, da hjemmeholdet sendte gæsterne fra HEI ned i Serie 4 med en røvfuld på 7-1 efter 3-0 ved pausen i en kamp, hvor endnu en af byens ungefodboldtalenter foldede sig ud og med to mål fik sat sit aftryk som en fremtidens mand i den gul og sort stribede spilledragt.

Den kun 17-årige Emil Sørensen kom efter 70. minut ind fra bænken som afløser for holdets topscorer Rasmus Bang og scorede i det 80. minut sit første mål på Nøragers bedste hold til 6-0 og satte derefter punktum med endnu en scoring til 7-1.

”Vi kalder ”bette” Emil for ”den røde Romario”. Han er en lille tæt og lynhurtig angriber, som fik i hvert fald fire gode muligheder for at score efter sit indhop og scorede to mål,” siger Nørager-træner Claus Vestergaard, som havde fem helt unge spillere på holdkortet: topscorer Rasmus Bang, Rasmus Knudsen, Gunnar Pedersen, Emil ”Bette” Sørensen, og så Sigurd Fisker, som dog blev på bænken på grund af en hjernerystelse.

Oprykning har ikke været et tema

Nørager B lagde flot ud i foråret med at lægge sig i spidsen af rækken, men blev overhalet af Skødstrup SF, som løb med oprykningen til Serie 2.

”Havde vi vundet topgøret ude mod Skødstrup SF, som vandt med 3-2, og fået alle point i den næste kamp mod Østdjurs, som udlignede i de sidste sekunder, så havde vi været helt med fremme,” siger Claus Vestergaard, som siden så sit hold komme på vinderkurs igen med en smal 1-0 sejr mod et godt TRIF-hold på en scoring af en af de ”gamle” på holdet, Lasse Jensen, inden der var målfest på stadion med 7-1 sejren over HEI.

”Men oprykning har ikke været et tema i denne sæson, hvor det gjaldt om at genvinde lysten til fodbold og få folk tilbage på stadion. Vi skal have spillet de unge ind på holdet og udvikle spillerne og holdet. Så kommer det på den lange bane til at gå helt af sig selv. Når lysten kommer tilbage, så kommer det gode spil og man vinder fodboldkampene, så man rykker op. Og vi har allerede i denne sæson vist en stærkere mentalitet og ikke fået så mange gule og røde kort,” siger Claus Vestergaard.

Målmand Jesper Bredahl fik et gult kort

Nørager B var opsat på at få revanche for det overraskende 2-1 nederlag, som holdet led på Invita Arena i Skæring i den første kamp mellem de to hold, og hjemmeholdet satte sig på kampen fra start. Lasse Jensen scorede efter fem minutter på et straffespark, der blev begået mod ham selv, da han efter en god tæmning slap fri, men blev holdt tilbage af en modstander.

Kort efter scorede forsvarsspilleren Mads ”Pylle” Pedersen efter et hjørnespark, og i det 25. minut scorede Kristoffer ”Bubber” Frandsen til 3-0 efter et godt opspil, hvor bolden blev flyttet hurtigt op ad banen med en af de unge, Rasmus Knudsen, som ”createur”.

”HEI havde ikke haft noget særligt 1. halvleg, og vi var enige om at gå ud til 2. halvleg og blive ved med at spille fodbold og køre videre i samme spor,” fortæller Claus Vestergaard.

Efter 50 minutter brød Christian Mørch igennem i venstre side og sparkede bolden op i det lange hjørne. 17-årige Rasmus Knudsen scorede til 5-0 inden en anden af de helt unge, Emil ”Bette” Sørensen”, kom ind og blev dobbelt målscorer som afløser for topscorer Rasmus Bang, som spillede en god kamp uden at komme på scoringslisten i denne målfest.

I slutfasen fik målmand Jesper Bredahl et gult kort og måtte ud i ti minutter i forbindelse med noget tumult i målfeltet efter et hjørnespark. Markspiller Steffen Klintø kom ind mellem stængerne og holdt buret rent resten af tiden.

Den unge midtbanespiller Rasmus Knudsen spillede ifølge træner Claus Vestergaard en fantastisk kamp både som målscorer og kreatør, og han blev fortjent kåret til kampens spiller med 11 stemmer.

”Det er dejligt at se en ung spiller blomstre på banen og tage ansvar på holdet,” siger Claus Vestergaard.

Lørdag slutter sæsonen med en kamp på udebane mod Åstrup/Hammelev IF, efterfulgt af en sæsonafslutning med en ”bødekassefest”.

”Derfor tager vi af sted samlet i en bus og tilskuere fra Nørager er velkomne til at køre med i bussen til Åstrup,” sige Claus Vestergaard.

Kampfakta

Serie 3, Pulje 34

Nørager B - HEI 7 - 1 (3 - 0)

Søndag 17. juni kl. 13.30 på Nørager Stadion

Målscorere:

1 - 0 Lasse Jensen (5. min./straf.)

2 - 0 Mads ”Pylle” Pedersen (10. min.)

3 - 0 Kristoffer ”Bubber” Frandsen (25. min.)

4 - 0 Christian Mørch (50. min.)

5 - 0 Rasmus Knudsen (70. min.)

6 - 0 Emil Sørensen (80. min.)

6 - 1 HEI (81. min.)

7 - 1 Emil Sørensen (85. min.)

Publiceret 20 June 2018 10:01