Veteranen Rasmus Wetche kan fortsat begå sig i Serie 2

Veteranen Rasmus Wetche kan fortsat begå sig i Serie 2 Foto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold: Grenaa IF’s gamle drenge dukkede duksene fra Randers Freja

Jens Bachmann scorede to gange, da Grenaa IF overraskende nemt satte topholdet Randers Freja til vægs med 4-0 på HSM Arena

Af
Martin Schultz

Det var top mod bund, da bundholdet Grenaa IF lørdag eftermiddag i Serie 2 tog imod duksene fra Randers Freja på HSM Arena i Grenaa.

Men Grenaa IF viste, at det rutinerede hold for alvor har fået vendt skuden efter en elendig start på sæsonen med kun et point efter fem kampe, for hjemmeholdet dominerede kampen fra start til slut og kunne gå fra banen med en sikker 4-0 sejr. Dermed er holdet ubesejret i de fire kampe, som er spillet siden seniorudvalget besluttede at skifte ud på trænerposten.

”Vi ville vinde. For vi var pressede, efter at Langaa IK forleden slog Randers Freja. Og vi sad på kampen fra 1. minut. Vi havde et kæmpeovertag i 1. halvleg, hvor vi havde to skud på stolpen fra blandt andet Martin Westmark Hansen, og hvor vi fik et mål annulleret, da Adriel Chris Munanira stod offside, da han rettede bolden af og i mål. Vores målmand Frederik Bjerregaard var total arbejdsløs og skulle nærmest kun tage sig af tilbagelægninger,” fortæller cheftræner Gary Taylor, som overtog holdet sammen med Hans Kurt Marx og den spillende assistent Sune Sørensen, da klubben valgte at opsige samarbejdet med Kent Jensen.

Trods overtaget i spil og chancer stod det 0-0 ved pausen.

”Vi havde haft gode chancer i 1. halvleg, og vi var sikre på, at det nok skulle gå, selvom vi også var klar over, at det ikke altid er bundholdet, som er tilsmilet af heldet,” siger Gary Taylor.

Rasmus Wetche tog sagen i egen hånd

Men Grenaa IF behøvede ikke at vente længe på målene, for kun få minutter ind i 2. halvleg forlængede Sune Sørensen et indkast ind i feltet til Jens Bachmann, som vendte rundt og sparkede bolden i kassen til 1-0.

”Og så gik der kun 10-12 minutter, før Jens Bachmann modtog en bold lige uden for feltet, tog den med sig, og derefter lobbede bolden over målmanden, som var på vej ud imod ham. Et rigtig flot mål,” fortæller Gary Taylor om målet til 2-0.

”Ikke fordi vi derefter fik gummiben, men efter scoringen til 2-0 kom vi til at stå lidt for lavt, og Randers Freja kom bedre med. Men vi fik rettet på vores spil, og så fik vi overtaget igen.”

I det 75. minut tog en af holdets mest rutinerede spillere, angriberen Rasmus Wetche, sagerne i egen hånd, da han driblede sig igennem Randers Freja forsvar og ind i feltet, hvor han udplacerede gæsternes målmand til en 3-0 føring.

”Dermed var sækken snøret. Vi havde stadig lidt chancer, men sad fuldstændig på spillet, selvom det hele gik lidt i stå efter 3-0 scoringen. Vi havde god tid, og Randers Freja kunne ikke stille noget op,” siger Gary Taylor.

Sebastian Pedersen var banens bedste spiller

Opgøret sluttede med, at kampens helt store spiller, højre back Sebastian Pedersen, også ville selv og tog en tur fra omkring midterlinjen. Ingen gik på ham, så han kørte igennem det hele og ind i felktet, hvorfra han lagde bolden ind i det lange hjørne til 4-0.

”Sebastian Pedersen spillede en stor kamp i både forsvaret og i spillet op ad banen og scorede samtidig vores sidste mål, så han blev fortjent kåret til Kampens spiller. Men jeg vil også rose Martin Westmark Hansen, som er rigtig godt spillende for tiden og havde flere gode indlæg og skud. De gamle drenge Sune Sørensen og Joachim Gotfred holdt godt sammen på det hele på midtbanen, og vores forsvar spillede godt. Men ros til hele holdet for endnu en godkendt og engageret indsats, og for at vise en vilje til at vinde og holde sammen,” siger Gary Taylor.

Med sejren er Grenaa IF i skrivende stund kommet fri af sidstepladsen, men rækken er utrolig tæt, og kun Randers Freja og Kolind-Perstrup IF på de to første pladser kan sige sig fri for at være blandet ind i det store slagsmål om at undgå nedrykningsstregen.

Grenaa IF er med sejren over Randers Freja ubesejret i de sidste fire kampe, men skal på lørdag ud i et meget vigtigt bundopgør på udebane mod Hadsten SK, som Pinsemandag tankede selvtillid ved at banke Langaa IK med 5-0.

  Kampfakta

  Serie 2, pulje 17

  Grenaa IF - Randers Freja 4 - 0 (0 - 0)

  Lørdag 19. maj kl. 13.00 på HSM Arena i Grenaa

  Målscorere:

  1 - 0 Jens Bachmann (46. min.)

  2 - 0 Jens Bachmann (59. min.)

  3 - 0 Rasmus Wetche (79. min.)

  4 - 0 Sebastian Pedersen (90. min.)

Publiceret 24 May 2018 13:12