Ros til Rasmus Brasch (billedet) og forsvarspartner Emil Busk fra cheftræner Robert Sørensen for en moden og afklaret indsats i lørdagens udekamp mod Agerbæk SF/Starup IF. Foto: Lars Norman Thomsen

Ros til Rasmus Brasch (billedet) og forsvarspartner Emil Busk fra cheftræner Robert Sørensen for en moden og afklaret indsats i lørdagens udekamp mod Agerbæk SF/Starup IF. Foto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold:

Kanondebut til Morten Bruun med to mål i FC Djursland sejr

FC Djursland vandt kampen mod Agerbæk SF/Starup IF med 2-0 på to mål af debutanten Morten Bruun fra Østdjurs 91 og leverede en moden og helstøbt indsats mod en fysik stærk modstander i Jyllandsserien 1

Af
Martin Schultz

I fraværet af den langtidsskadede angriber Morten Smidt og med holdets topscorer Lasse Lund Storvang siddende på bænken efter en skade i sidste uges kamp mod Fuglebakken KFUM, havde cheftræner Robert Sørensen trukket en målfarlig kanin op af hatten til den svære udekamp lørdag eftermiddag mod Agerbæk SF/Starup IF i Vestjylland.

Den indkaldte kanin var angriberen Morten Bruun, som til daglig er topscorer på Østdjurs 91' hold i Serie 3, og det viste sig at være et rigtig godt valg, for Morten Bruun blev med to mål matchwinner, da FC Djursland slog Agerbæk SF/Starup IF med 2-0.

”Vi havde haft Morten Bruun med i en træningskamp i optakten, og vi vidste, at han havde den fysik og det speed, som netop i den kamp var vigtig for at udfordre det fysiske stærke hjemmehold. Og Morten, som jo har scoret 12 mål i syv kampe for Østdjurs 91, fik en kanondebut som dobbelt målscorer. Han løste opgaven og var konstant en udfordring for Agerbæk SF/Starup IF's forsvar indtil han efter 70 minutter blev udskiftet med Lasse Lund Storvang, som kom ind og også gjorde ondt på hjemmeholdets forsvar med sin fart og sine løb,” siger Robert Sørensen.

”Jeg var pavestolt af mit hold , som leverede den helstøbte indsats, der skal til for at slå Agerbæk SF/Starup IF. Vi fulgte vores gameplan 95 procent og fik løst opgaven. Det var en svær kamp, fordi Agerbæk SF/Starup IF med sin fysik kan kvæle enhver modstander. Men vi gjorde tingene afklaret og modent, hvor vi vekslede mellem possession, hvor vi holdt bolden i egne rækker, og direkte spil, hvor vi spillede bolden dybt ned bag deres forvar, så de store folk skulle vende rundt og kom ud at løbe,” fortæller Robert Sørensen.

Debutant leverede iskold afslutning

”Det bliver aldrig pæn fodbold at se på, når man møder en modstander som Agerbæk SF/Starup IF, som har deres styrke i fysikken og i duelspillet, men vi havde forberedt os til træning,” siger Robert Sørensen, som i fraværet af holdets faste angribere havde valgt netop den fysisk stærke og hurtige Morten Bruun i angrebet frem for unge angribere hold som Oliver Jensen og Jacob Toxbo fra FC Djurslands U19.

Og Morten Bruun stak allerede målnæsen frem efter 16 minutter, da han havde sidste fod på et godt opspil, som blev startet af Mauricio Held. Bolden blev spillet ind til Kristian Kaagh, som fandt Morten Bruun i feltet, hvor debutanten kun behøvede at sætte en inderside på for at bringe FC Djursland foran med 1-0.

Og der var mere i vente fra den nye angriber i det 35. minut, da Mauricio Held med trænerens ord lagde et ”sindssygt pres” på en af hjemmeholdets spillere. Han ville spille bolden fremad, men Mauricio Held fik blokeret afleveringen, så bolden sprang hen til Morten Bruun.

”Morten lykkedes med en god første berøring, satte speed på og slap fri af to modstandere. Alene med målmanden afventede han keeperens udfald og placerede så bolden iskoldt op i nettaget til 2-0. Det var en rigtig god afslutning, og i denne situation gjorde han virkelig arbejdet færdigt med høj kvalitet,” siger Robert Sørensen.

Brasch og Busk udviste modenhed og afklarethed

Robert Sørensen er fuld af lovord til sit hold, som med sejren kan holde pinse på en førsteplads indtil Silkeborg KFUM har spillet mod Aabyhøj IF mandag eftermiddag.

”Vores aftaler sad lige i skabet og vi så gode og afklarede ud. Jeg vil gerne rose vores to unge midtstoppere, Rasmus Brasch på 21 år og Emil Bjerre Busk på 18 år, som virkelig stemplede ind og udviste modenhed og afklarethed. Vores bagkæde stod godt, og anfører Rasmus Brasch spillede en rigtig flot kamp,” siger Robert Sørensen, som også havde ros til målmand Christian Rygaard.

”Christian har ikke så meget at lave, men han er der, når der er brug for ham, og han havde to afgørende redninger i slutningen af 1. halvleg og i slutningen af 2. halvleg. Det er vigtigt, at vi kan regne med ham, når der er brug for det.”

Agerbæk SF/Starup IF havde revanche til gode efter 1-0 nederlaget i kampen i Grenaa, som var FC Djurslands første kamp i foråret.

”Men kampen blev slet ikke så tæt som sidst. Vi havde læst dem bedre end de havde læste os, og vi spillede med tilstrækkelig fysik og forstod at veksle mellem vores eget boldbesiddende spil, så vi fik dem ud at løbe og fik udfordret deres organisation, og så fik spillet bolden frem i deres bagrum, så deres bagkæde måtte løbe baglæns. Vores hold efterlod et modent udtryk, og det er vi som trænere tilfredse med,” siger Robert Sørensen.

FC Djursland skal være hele Djurslands hold

Robert Sørensen var også tilfreds med, at det var en angriber fra en samarbejdsklub i Serie 3, nemlig Morten Bruun fra Østdjurs 91, som med to mål blev matchwinner i den vigtige kamp.

”Det er godt, at samarbejdet fungerer. Vi ville godt have haft Morten Bruun med til træning i torsdags, men vi var indforstået med, at han i stedet var med i Østdjurs 91' kamp mod HEI, som Østdjurs 91 vandt med 3-1 og hvor Morten Bruun blandt andet scorede et mål. Samarbejdet skal gå begge veje,” siger Robert Sørensen.

”Men vi vil gerne have samarbejdet udbygget med hold fra hele Djursland. Jeg kunne godt tænke mig, at FC Djursland var hele Djurslands hold. Modsat andre har jeg ikke nogen aktier i fortiden og kommer herud fra Aarhus. Jeg vil ikke hænge mig i fortiden, men arbejde for samarbejde i fremtiden,” siger FC Djurslands cheftræner Robert Sørensen.

FC Djursland spiller sin næste kamp lørdag kl. 15.00 på HSM Arena i Grenaa, hvor Aabyhøj IF kommer på besøg. FC Djursland har revanche til gode efter at have tabt det første opgør i Aarhus med 4-2 i en kamp, hvor hjemmeholdet med tre mål i de sidste minutter fuldstændig vendte kampen på hovedet.  

Kampfakta

Jyllandsserien 1, Pulje 2

Agerbæk SF/Starup IF - FC Djursland 0 - 2 (0 - 2)

Lørdag 19. maj. kl. 13.00 på Agerbæk Stadion

Målscorere:

 • 0 - 1 Morten Bruun (16. min.)
 • 0 - 2 Morten Bruun (35. min.)

FC Djurslands holdopstilling:

 1. Christian Rygaard
 2. Jesper Sørensen
 3. Emil Busk
 4. Kristian Kaagh
 5. Søren Koch Østergaard
 6. Rasmus Møller
 7. Mauricio Held
 8. Janus Tranæs Didriksen
 9. Rasmus Brasch
 10. Morten Bruun
 11. Casper Stylsvig Bæksted
 12. Jacob Munk Christensen
 13. Christian Rytter Fløjborg
 14. Lasse Lund Storvang

Publiceret 20 May 2018 18:17