Grenaa IF's Sune Sørensen begik straffespark i det døende minut i opgøret mod Langå. Arkivfoto

Grenaa IF's Sune Sørensen begik straffespark i det døende minut i opgøret mod Langå. Arkivfoto

Seriefodbold:

Grenaa IF satte point til i kaotisk afslutning på bundopgør

Sune Sørensen og Kasper Rygaard Andersen fik gult kort, da der blev dømt straffespark til Langaa IK i de døende sekunder af uafgjort bundopgør i Serie 2

Af
Martin Schultz

Selvom Grenaa IF fik point for tredje kamp i træk, så fyldte skuffelsen og ærgrelsen rigtig meget i omklædningsrummet, da Grenaa IF søndag eftermiddag spillede 2-2 i et bundopgør mod Langaa IK på udebane.

For anden kamp i træk satte bundholdet Grenaa IF nemlig en sejr over styr i kampens allersidste minutter, da Langaa IK i det 95. minut udlignede gæsternes føring på et straffespark i en kaotisk og dramatisk afslutning på kampen.

”Forleden var det mod IF Midtdjurs, at der blev scoret mod os til 2-2 i de allersidste minutter på et frispark, som blev rettet af. På Langaa Stadion var det i de allersidste sekunder af kampen, at dommeren dømte straffespark, som Langaa IK scorede på til slutstillingen 2-2. I begge kampe stod vi tilbage med følelsen af at have tabt to point,” siger Grenaa IF's cheftræner Gary Taylor.

Til gengæld kan Gary Taylor og holdet glæde sig over, at Grenaa IF ikke har tabt i de sidste tre kampe, men vundet en og spillet to uafgjort, siden klubbens seniorudvalg tog konsekvensen af en miserabel opstart og opsagde samarbejdet med cheftræner Kent Jensen. I stedet overtog det øvrige team med Gary Taylor og Hans Kurt Marx ansvaret for holdet sammen med veteranen Sune Sørensen, som blev spillende assistenttræner.

”Her i Grenaa IF rykker vi sammen i bussen og har ikke tabt siden vi skiftede, så det går nok. Med den indstilling, det mandshjerte og den offervilje er der ikke langt til en sejr,” mener en fortrøstningsfuld Gary Taylor.

Store gutter sendt med frem

Langaa IK ligger ligesom Grenaa IF i rækkens tunge ende, så det var en ekstrem vigtig kamp for det genrejste Grenaahold.

”Det var en kamp, som havde svært ved at finde sit leje. Spillet bølgede frem og tilbage og vi havde ikke overtaget, da Martin Westmark Hansen i det 18. minut fyrede at hug af langt udefra. Bolden blev rettet af og røg hen til Jens Bachmann, som var fulgt godt med og kunne heade bolden i mål ved den bagerste stolpe,” fortæller Gary Taylor.

Spillet fortsatte med at bølge frem og tilbage, men hjemmeholdet fik udlignet i det 42. minut, da en bold blev spillet på tværs og sparket i mål ved den bagerste stolpe.

”I 2. halvleg fortsatte kampen på samme måde, men vi kom foran, da vi i det 66. minut fik et hjørnespark. Vi sendte vores store gutter fra forsvaret med frem, og da hjørnesparket blev clearet, blev bolden samlet op af  Sune Sørensen, som sendte en følt aflevering ind til Kris Buus Kristensen, som tog bolden ned og udplacerede Langaa IK's målmand,” siger Gary Taylor.

Grenaa IF forsøgte at spille kontrolleret halvlegen ud, men hjemmeholdet lagde mere og mere pres på gæsterne.

Dramatisk og kaotisk afslutning på kampen

Men der var lang vej hjem, for dommeren lagde ifølge Gary Taylor tillægstid langt ud over det rimelige til kampens 90 minutter, og det blev en dramatisk og kaotisk afslutning på kampen.

”Vi prøvede at holde bolden i egne rækker og forsøgte at få tiden til at gå, men dommeren blev ved med at lægge tid til. Vi ved ikke, hvor han fik den fra,  og efter fem minutters tillægstid fik Langaa IK et frispark halvvejs på vores banehalvdel. Hjemmeholdet sendte alle mand frem. Bolden blev spillet ind i feltet, hvor Langaa IK fik afsluttet, men Sune Sørensen ofrede sig og kastede sig ind i skuddet for at afværge det. Dommeren mente, at der var hånd på og dømte straffespark, som Langaa IK scorede på i det sidste minut. Vores spillere brokkede sig, og Kasper Rygaard Andersen og Sune Sørensen fik gult kort og blev udvist. Vi nåede knap at give bolden op, før dommeren fløjtede kampen af,” fortæller Gary Taylor.

Han roser hele holdet for en god indsats, båret af den rette indstilling. Kampens spiller blev midterforsvarer Kris Buus Kristensen for en god forsvarsindsats i en kamp, hvor han også var med fremme og score et mål. Der var også ros til Adriel Chris Munanira, som normalt spiller på midtbanen eller i angrebet, men som i Frederik Bjerregaards fravær overtog målmandstrøjen.

Grenaa IF fortsætter pointjagten lørdag, når topholdet Randers Freja kommer på besøg på HSM Arena i Grenaa.

Kampfakta

Serie 2, Pulje 17

Langaa IK - Grenaa IF 2-2 (1-1)

Søndag 13. maj kl. 15.00 på Langaa Stadion

Målscorere:

 •  0 - 1 Jens Bachmann (18. min.)
 • 1 - 1 Langaa IK (42. min.)
 • 1 - 2 Kris Buus Kristensen (66. min.)
 • 2 - 2 Langaa IK (95. min. straf.)

Grenaa IF's holdopstilling:

 1. Adriel Chris Munanira
 2. Sebastian Pedersen
 3. Morten Winther
 4. Kris Buus Kristensen
 5. Martin Westmark Hansen
 6. Abdul Hassan
 7. Jens Adam Bøgild Bachmann
 8. Sune Sørensen
 9. Simon Dinesen
 10. Rick Jensen
 11. Kasper Rygaard Andersen
 12. Joachim Gotfred

Publiceret 16 May 2018 08:41