Seriefodbold:

Vellykket comeback til Andreas Dahl Andersen i uafgjort topopgør

Efter mere end et års pause gjorde assistenttræner Andreas Dahl Andersen comeback, da Auning IF spillede 1-1 mod Lystrup IF i topopgør i Serie 3

Af
Martin Schultz

En kendt og værdsat fodboldspiller i Auning IF fik et overraskende comeback og blev oveni valgt til Kampens spiller, da Auning IF søndag eftermiddag spillede 1-1 i et tæt topopgør mod Lystrup IF på udebane.

Assistenttræner Andreas Dahl Andersen var nemlig med på bænken i kampen mod Lystrup IF. Og han kom på banen allerede efter ti minutters spil, da en anden rutineret spiller, Esben Sørensen, måtte lade sig udskifte på grund af problemer med ryggen efter at være faldet uheldigt ned efter en aktion.

Lidt af en solstrålehistorie, for Andreas Dahl Andersen har ikke stået på holdkortet i over et år, efter at han brækkede benet i en indendørs fodboldkamp forrige vinter.

”Andreas kom ikke til at spille hele sidste år og startede som assistenttræner i år, men han er lige så stille begyndt at træne med, og i søndags var han med på bænken. Han blev skiftet ind efter ti minutter, spillede resten af kampen og blev kåret til Kampens spiller,” fortæller Auning IF's cheftræner Claus Svenningsen.

Både Andreas og hans storebror Christian har ført Auningfamilien Dahl Andersens stolte fodboldtraditioner videre, og begge har arvet faderen, den kendte ”gulerodskonge” fra Gl. Estrup Gartneri, Knud Dahl Andersens boldsikre venstreben, gode teknik og fodboldoverblik.    

Så det var en stor dag, da brødrene Christian og Andreas Dahl Andersen igen stod sammen på banen i Auning IF's blå spilletrøje, og ifølge træner Claus Svenningsen er Andreas Dahl Andersen klar til at træde ind i rollen som ”spillende assistenttræner” og har fået blod på tanden til også fremover at byde ind på et hold, hvor der i denne sæson er kamp om pladserne.

 

Mikkel Schnoor helflugter til 1-0

Topstriden er tæt i Serie 3, hvor Auning IF har kæmpet med lokalrivalerne fra AH 2012 om førstepladsen i rækken. Men bagfra har Lystrup IF listet sig forbi de to norddjurske rivaler, og søndag eftermiddag var der nærmest topopgør mellem Lystrup IF og Auning IF på Lystrup Idrætsanlæg.

”Det var en tæt kamp, hvor vi havde overtaget i 1. halvleg, og hvor Lystrup havde overtaget i 2. halvleg. Det var en meget fysisk kamp uden mange chancer, hvor meget af spillet foregik omkring midten af banen,” fortæller Auning IF's cheftræner Claus Svenningsen.

”Vi havde været farlige ved flere standardsituationer og banket på til en scoring, da Simon Vest fem minutter før pausen sendte et frispark ind i det bagerste område i feltet, hvor Mikkel Schnoor helflugtede bolden i mål til en 1-0 føring.”

I undertal de sidse ti minutter

Efter pausen tippede kampen over i hjemmeholdets favør.

”Det var en tæt kamp, men i 2. halvleg kom Lystrup IF mere på bolden. Og i det 75. minut fik hjemmeholdet udlignet på et dumt mål, da vi ikke fik afvist et indlæg, som vi havde flere muligheder for at få clearet. Alligevel synes jeg, at vi havde styr på kampen, og på trods af overvægten skabte Lystrup IF ikke de store chancer,” siger Claus Svenningsen.

Alligevel kom gæsterne fra Auning IF under pres i kampens sidste ti minutter, da Martin Gundersen fik et gult kort og ti minutters udvisning, efter at han have bremset en omstilling ved at hive en modstander i trøjen.

”Det blev ti lange minutter. Vi havde svært ved at etablere noget og Lystrup IF nærmest belejrede os. I en sådan situation kan det nemt gå galt med en tilfældig scoring, men vi overlevede presset og på baggrund af, at vi spillede de sidste ti minutter i undertal, var vi være glade for at få det ene point med fra Lystrup,” siger Claus Svenningsen.

Auning IF spiller sin næste kamp torsdag kl. 13.30 mod SMIFF på Auning Stadion.  

Kampfakta

Serie 3, Pulje 34

Lystrup IF - Auning IF 1 - 1 (0 - 1)

Søndag 6. maj kl. 13.00 på Lystrup Idrætsanlæg

Målscorere:

 • 0 - 1 Mikkel Schnoor (40. min.)
 • 1 - 1 Lystrup IF (75. min.)

 Auning IF's holdopstilling:

 1. Anders Friis Laursen
 2. Christian Dahl Andersen
 3. Esben Sørensen
 4. Jakob Bak Sloth Pedersen
 5. Jimmy Højholdt
 6. Mads Gundersen
 7. Mads Storgaard
 8. Martin Gundersen
 9. Mikkel Schnoor
 10. Simon Stampe
 11. Simon Vest
 12. Andreas Dahl Andersen
 13. Ronni Jeppesen
 14. Simon Damgaard

Publiceret 08 May 2018 11:03