Jeppe Juhl Jensen gjorde comeback for FC Djursland i udekampen mod Fuglebakken. Arkivfoto

Jeppe Juhl Jensen gjorde comeback for FC Djursland i udekampen mod Fuglebakken. Arkivfoto

Seriefodbold:

Kristian Kaagh dagens mand i FC Djursland-sejr

FC Djursland vandt tirsdag aften den udsatte kamp mod Fuglebakken KFUM med 2-1 på udebane efter at have ført med 2-0 frem til slutningen af kampen i Jyllandsserien 1

Af
Af Martin Schultz

Rutinerede Kristian Kaagh blev med et flot mål og en assist af høj kvalitet kampafgørende og derfor dagens mand i skysovs, da FC Djursland tirsdag aften på en med cheftræner Robert Sørensens ord ”helt horribel” bane i det nordvestlige Aarhus sikrede sig tre værdifulde point med en 2-1 sejr over Fuglebakken KFUM.

FC Djursland kom foran med 2-0 inden for kampens første kvarter. Men ligesom i de to foregående kampe mod Aabyhøj IF og Silkeborg KFUM, hvor man også var foran til frem mod kampens slutning og alligevel smed sikre sejre og satte point til ved henholdsvis at tabe kampen og spille uafgjort, så havde hajerne fra Djursland svært ved at få snøret sækken og lukket kampen.

Da Fuglebakken KFUM derfor i det 87. minut reducerede til 2-1, så gik der igen gummiben i spillerne fra Djursland, men heldigvis holdt gæsterne hele vejen hjem uden at få yderligere scoringer imod sig.

”I leverede en mandfolkepræstation og jeg er pissestolt af Jer,” sagde cheftræner Robert Sørensen til sine spillere efter kampen, fordi de oven på to skæbnetunge oplevelser i de to sidste kampe med pointtab i de døende minutter rejste sig og hentede tre point med hjem til Djursland.

”Vi var bedst til at spille efter forholdene på en bane med huller og ujævnheder, som jeg slet ikke forstår at Aarhus Kommune vil byde nogen at spille på, og så scorede vi to fantastiske mål. Men det var ikke nogen køn fodboldkamp under de forhold,” siger Robert Sørensen.

Sen reducering til 2-1

FC Djursland kom foran efter kun fem minutters spil, da Rasmus Møller efter at være blevet spillet i dybden i venstre side vippede bolden ind til Kristian Kaagh, som stødte frem og gled ind i bolden og med en kontrolleret inderside sendte den helt op i hjørnet til 1-0.

Og Kristian Kaagh havde også en fod med i FC Djurslands andet mål efter at kvarter, da han efter et fint opspil modtog bolden, fik dæmpet den og lagt den flot til rette for Lasse Lund Storvang, som for anden kamp i træk kom på scoringslisten med en sikker træffer til 2-0.

”Vi havde masser af chancer i 1. halvleg, og i 2. halvleg fik vi mange omstillingschancer, fordi Fuglebakken KFUM satsede mere og mere. Men igen fik vi ikke lukket kampen og fik ikke scoret de afgørende mål i vores gode perioder. Vi burde have ført med tre eller fire ved pausen. I 2. halvleg investerede Fuglebakken mere og mere og trykkede på, men jeg synes ikke vi var pressede,” siger Robert Sørensen.

Spænding blev der først til sidst, da Fuglebakken KFUM i det 87. minut fik reduceret, da en bold efter et frispark blev spillet om i gæsternes bagerste område og der manglede kommunikation mellem målmand Anders Emil Hjort og Casper Stylsvig Bæksted, så en Fuglebakkenspiller kunne score til 2-1.

”Med reduceringen stod vi i en situation, som vi kendte fra de to foregående kampe, men heldigvis gik der ikke mere panik i vores unge spillere end at vi kunne holde modstanderen stangen,” siger Robert Sørensen, som netop havde skiftet en træt Kristian Kaagh ud, som med sin rutine kan støtte de unge spillere i de faser af kampen, hvor man er under pres.

 

Jeppe Juhl Jensen vigtig man på holdet

Med til at sikre sejren var også tilstedeværelsen af Jeppe Juhl Jensen på holdet, som sæsondebuterede i kampen mod Fuglebakken KFUM.

”Jeppe Juhl Jensen er under uddannelse til politimand og kan ikke træne stabilt, men vil gerne være med når han har mulighed for det. Han er en meget klog spiller og støtter og hjælper vores unge bagkæde. Han spillede en vigtig rolle, og især sidst i kampen, da vi var under pres,” siger Robert Sørensen om Jeppe Juhl Jensen, som tidligere har spillet stopper i FC Djursland, men forlod klubben for at spille i 2. Division i Odder.

Robert Sørensen fremhæver også det unge midterforsvar med Emil Bjerre Busk, som var tilbage efter en spilledags karantæne, og Rasmus Brasch.

Christian Rygaard kunne på grund af arbejde ikke nå frem til kampen, så han blev afløst af unge Anders Emil Hjorth, som gjorde det fint og blandt andet havde en stor redning i slutningen af kampen.

Fuglebakken KFUM har mange tidligere FC Djursland spillere på holdet og var opsatte på at dukke hajerne. Fuglebakken KFUM havde netop slået Fredericia FF med 6-2 på udebane, men med fra Djursland kendte navne som Rune Mønster, Søren Winther, Simon Elkjær og Malte Emanuel Dyrmose Kastrup på holdet og Martin Møller og Morten Hjort i truppen blev det ikke tirsdag aften, at dette forehavende lykkedes.

FC Djursland har nu syv point efter fire kampe og ligger nr. 2 i Jyllandsserien 1. Holdet møder lørdag kl. 15.00 Vejle B på HSM Arena i Grenaa 

Kampfakta:

Jyllandsserien 1, Pulje 2

Fuglebakken KFUM - FC Djursland  1 - 2 (0 - 2)

Tirsdag 24. April kl.19.00 på Højlyngen i Aarhus V

Målscorere:

 • 0 - 1 Kristian Kaagh (5. min.)
 • 0 - 2 Lasse Lund Storvang (15. min.)
 • 1 - 2 Daniel Enevold Andersen  (87. min.)

 

FC Djurslands hold:

 1. Emil Busk
 2. Jacob Munk Christensen
 3. Kristian Kaagh
 4. Lasse Lund Storvang
 5. Søren Koch Østergaard
 6. Rasmus Møller
 7. Jeppe Juhl Jensen
 8. Mauricio Held
 9. Rasmus Brasch
 10. Anders Emil Hjorth
 11. Casper Stylsvig Bæksted
 12. Christian Rytter Fløjborg
 13. Felipe Soares

Publiceret 25 April 2018 14:45