Esben Sørensen (bagerst) og resten af Auning holdet holder trit med toppen i Serie 3. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Esben Sørensen (bagerst) og resten af Auning holdet holder trit med toppen i Serie 3. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

Seriefodbold:

Auning IF var længe om at snøre sækken mod Vorup FB

Ubesejrede Auning IF vandt med 3-1 over Vorup FB og leverede en god fight på hjemmebane i Serie 3

Af
Af Martin Schultz

Med en sejr på 3-1 over Vorup FB holdt Auning IF snor i AH 2012 i toppen af Serie 3, og de to hold ligger side om side med hver ti point efter fire kampe.

Men kampen mod Vorup FB blev først lukket langt ind i 2. halvleg, og Auning IF's cheftræner Claus Svenningsen havde gerne set sækken snøret noget før.

”Det er en kamp vi skal lukke, for vi har meget boldbesiddelse. Man står lidt og tripper på sidelinjen, for vi har masser af store chancer, og så ved man, at en løs bold kan give en scoring den anden vej,” siger Claus Svenningsen.

”Vi mangler lidt på bolden, men det håber jeg vi får styr på når banerne bliver bedre. Men indstillingen fejlede ikke noget, der blev kæmpet og fightet, og det skal der til for at få point.”

”Jaksi” udligner i optimistisk aktion

Auning IF havde stort set den samme trup til rådighed som i sidste uges 0-0 topopgør mod AH 2012 med rutinerede Christian Dahl Andersen og Anders Friis Laursen tilbage på holdet. Desuden var Esben Sørensen og Mikkel Schnoor med igen og klar til at støtte op om de unge spillere, mens Mads Gundersen havde meldt afbud.

Vorup FB kom foran i begyndelsen af kampen, da hjemmeholdet mistede bolden i et opspil efter godt ti minutter og gæsterne fik scoret første gang de var i nærheden af Jimmy Højholdts mål.

”Føringsmålet gav Vorup FB momentum i nogle minutter, men vi kom hurtigt tilbage og efter yderligere nogle minutter fik vi udlignet, da Jakob ”Jaksi” Bak Sloth Pedersen lagde pres på gæsternes bagkæde, opfangede bolden og i en optimistisk aktion fangede forsvaret på mellemhånd. Han lobbede bolden over målmanden til 1-1,” fortæller Claus Svenningsen, hvis hold fortsatte med at være dominere kampen halvlegen ud.

Mikkel Schnoor scorer på hovedstød

”I halvlegen snakkede vi om at lægge lidt mere på vores spil, spille lidt hurtigere og komme mere over kanterne,” siger Claus Svenningsen.

Det lykkedes, for bare fem minutter ind i halvlegen kunne Simon Vester efter et godt gennemspillet angreb i venstre side lægge bolden skråt tilbage til Ronni ”Tordenstøvle” Jeppesen, som fra tre meter ikke havde svært ved at skubbe bolden med tordenstøvlen de sidste tre meter over stregen på godt forarbejde af Simon Vest.

”Så jagtede vi det tredje mål for at lukke kampen. Vi havde masser af muligheder og var fuldstændig i kontrol, og Vorup FB's spillere så trætte ud,” siger Claus Svenningsen.

Men Auning IF måtte frem til en halv time ind i 2. halvleg, før Simon Damgaard med et godt indlæg fra højre side ramte Mikkel Schnoor, som med et rigtig flot hovedstød øgede hjemmeholdets føring til 3-1.

”Det var et flot mål lige efter bogen. Målmanden kunne følge bolden, men ikke nå ud til den, og Mikkel Schnoor headede den modsat i mål,” siger Claus Svenningsen.

Med sejren holder Auning IF snor i AH 2012 i toppen af rækken.

”Det er fint at ligge fremme og være med i toppen af rækken. Vi er med i den ende, hvor det er sjovt. Holdet er vokset og vi skal vokse videre. Vi har et generationsskifte under opbygning, og nogle af de unge tager mere og mere ansvar,” siger Claus Svenningsen.

En af holdets unge spillere, den 18-årige back Simon Damgaard, blev valgt til kampens spiller.

Auning IF møder i sin næste kamp Kristrup Boldklub torsdag aften kl. 19.00 på Auning Stadion.

Kampfakta

Serie 3, pulje 34

Auning IF - Vorup FB 3 - 1 (1 - 1)

Lørdag 21. april kl. 15.00 på Auning Stadion

Målscorere:

 • 0 - 1 Steffen Lystlund (10. min.)
 • 1 - 1 Jakob ”Jaksi” Bak Sloth Pedersen (20. min.)
 • 2 - 1 Ronni ”Tordenstøvle” Jeppesen (50. min.)
 • 3 - 1 Mikkel Schnoor (75. min.)

Auning IF's holdopstilling

 1. Anders Friis Laursen
 2. Christian Dahl Andersen
 3. Esben Sørensen
 4. Frederik Køtter
 5. Jakob Bak Sloth Pedersen
 6. Jimmy Højholdt
 7. Martin Gundersen
 8. Ronni Jeppesen
 9. Simon Damgaard
 10. Simon Stampe
 11. Simon Vest
 12. Mads Storgaard
 13. Mikkel Schnoor
 14. Peter Thuesen

Publiceret 25 April 2018 08:40