Den italienske vinbonde Deniz Zeni.
Den italienske vinbonde Deniz Zeni.
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Sostrup Slot: Italiensk vinbonde fortæller i kælderhvælvingen

Vinsmagning ved indvielsen af et nyt smukt rum under kælderhvælvingen på Sostrup Slot

Sostrup indvier fredag 18. marts klokken 19 et smukt rum under kælderhvælvingen på slottet. Dette fejres med en vinsmagning af seks økologiske vine fra Leuta Wines fra Toscana i Italien.

Den italienske vinbonde Deniz Zeni fortæller på engelsk om vingården og vinene. Han grundlagde i 2003 Leuta Wines på sin bedstefars vinmarker. 

Deniz Zeni havde gennem adskillige år en hektisk hverdag i en international finansvirksomhed, indtil det en dag gik op for ham, at det ikke var det liv, han ønskede. Det er afsæt for hans fortælling om sin barndom, hvor han gik rundt på markerne med sin bedstefar i hånden.

Bagefter kan man nyde en italiensk anretning, sammensat af Sostrups chefkok, Simon Rysgaard, der selv har været i lære i Italien.

Rummet under kælderhvælvingen blev under de 'gamle' nonner brugt som butik, der blev styret af Frk. Søgaard, der også i en årrække boede på slottet. Dengang var rummet fyldt med diske og glasskabe og souvenirs. Under de 'nye' nonner blev rummet sat i stand og brugt som bederum. Sostrup tager nu rummet i brug til arrangementer for første gang.

Publiceret: 14. Marts 2016 06:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!