Kommunalvalg 2017
Niels Erik Iversen (S), regionrådsmedlem og kandidat til RV17. Foto: Lars Norman Thomsen
Niels Erik Iversen (S), regionrådsmedlem og kandidat til RV17. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

RV17 - debat: Djurslands stemme i Regionsrådet endnu fire år?

Af Niels Erik Iversen (A), medlem af Regionsrådet - kandidat til RV17:

Niels Erik Iversen:

  • erfaring og indsigt fra denne periode i Regionsrådet, bl.a. som næstformand i udvalget for Regional Udvikling
  • trækker også på 16 års erfaring fra kommunalpolitik, hvor han i Norddjurs bl.a. har været viceborgmester og formand for voksen- og plejeudvalget
  • er 2. næstformand i Midttrafik og bestyrelsesmedlem i bl.a. Grenaa Gymnasium, Djurslands Udviklingsråd og LAG Djursland
  • 61 år og bor i Grenaa sammen med sin kone Lone. Har sammen to piger, Eva og Sara
  • er historisk interesseret, spiller klaver i fritiden og kan godt lide at løbe med syv halvmarathonløb på samvittigheden

"Hvis jeg bliver genvalgt til Regionsrådet i Region Midt 21. november 2017, så vil jeg arbejde målrettet for de kompromisser, der giver de bedste resultater for Djursland.

Jeg vil kæmpe for, at Djursland får en sund udvikling i tæt samarbejde med Region Midtjylland. Samtidig er det vigtigt for mig, at økonomien hænger sammen.

Jeg vil arbejde for at sikre udviklingen i de enkelte Sundhedshuse på Djursland. Grenaa Sundhedshus er blevet væsentligt udbygget de sidste år, men der er potentiale for mere endnu, og regionen skal være med her.

Der skal være endnu bedre sammenhænge i det der gøres på hospitalerne og i den opfølgning, der sker lokalt på Djursland.

Akutlægebilen skal bevares på Djursland med udgangspunkt fra Grenaa.

Vi skal give hurtig hjælp ved akut sygdom og akut skader. Ordningen med Paramedicinske enheder i Ebeltoft og Rønde skal bevares. Jeg vil arbejde for at bevare udrykningslægen på Mols fremadrettet. Jeg vil arbejde for, at det konstante krav om 2 procent effektiviseringer om året droppes for altid, så vi bedre kan øge kvaliteten.

Psykiatriområdet skal styrkes og udbygges – der skal tilføres området økonomi. I budget 2018 er der tilført yderligere 10 mio. kroner til området. Letbanen skal være billig. Vi får nu ½ times drift på Aarhus Letbane til og fra Djursland i myldretiden. Men prisen skal være lav, så mange flere vælger den. På sigt skal den forbindes med Aarhus Lufthavn.

Djurslandsmotorvejen skal også udbygges hele vejen til Aarhus lufthavn, så der kommer endnu mere vækst her.

Hovedvejene 15 og 16 skal opgraderes til motortrafikvej fra Feldballe til Grenaa og fra Grenaa til Randers, og vi skal have omfartsveje uden om Tirstrup, Trustrup og Auning. Nord / Syd vejen fra Rønde til Bønnerup skal opprioriteres.

Målet på sigt er, at den kollektive trafik skal styrkes, så det også bliver nemmere at komme til og fra ungdomsuddannelserne på Djursland.

Djurslands position som attraktivt turistområde skal styrkes, bl.a. gennem mere samarbejde i hele regionen.

Kulturen på Djursland skal udbygges, og regionen skal medvirke til, at kulturen får bedre vilkår.

Jeg vil sikre bedre støttemuligheder gennem Væksthus Midtjylland, så små og store vækstvirksomheder på Djursland understøttes bedst muligt for at sikre flere jobs og høj beskæftigelse.

Grenaa Havn skal prioriteres i regionen, og nye væksttiltag skal sikre havnen fortsat vækst til gavn for hele Djursland.

Jeg vil arbejde for at skabe flere Regionale arbejdspladser på Djursland.”

Publiceret: 04. November 2017 17:55

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere