Sognepræst Maria Frederikke Baungaard lover en reformation i Mørke i miniformat tirsdag 31. oktober. Foto: Lars Norman Thomsen
Sognepræst Maria Frederikke Baungaard lover en reformation i Mørke i miniformat tirsdag 31. oktober. Foto: Lars Norman Thomsen
Skriv kommentar
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Reformation i Mørke: 'Sådan har jeg alligevel aldrig fået den før’

I Mørke Kirke markeres reformationsjubilæet på en helt særlig måde tirsdag aften

Sognepræst Marie Frederikke Baungaard lover en aften, tirsdag 31. oktober, der vil gå over i historien i Mørke.

Et stykke totalteater i miniformat for hele familien.

“Vi fejrer, at det på dagen er 500 år siden reformationen begyndte med Luthers teser på kirkedøren i Wittenberg, og jeg tør allerede nu sige, at der bliver tale om en lille reformation, fordi vi lige vender alle fordommene om kirken en ekstra gang på hovedet,” siger sognepræsten, der sammen med menighedsrådet har tilrettelagt arrangementet.

“Var det ikke Suzanne Bjerrehus, der engang sagde i et tv-program de berømte ord om, at 'sådan har jeg alligevel aldrig fået den før'. Det bliver lige sådan i Mørke på tirsdag,” siger Maria Frederikke Baungaard uden at ville røbe for meget på forhånd.

Arrangørerne får hjælp af en tekniker fra Aarhus Teater til at skabe den helt store helhedsoplevelse for de, der dukker op.

“Det starter måske allerede på kirkegården, hvor afladskræmmere sælger afladsbreve til alle fremmødte,” fortæller sognepræsten.

Inde i kirken får man på en storskærm fortalt hele reformationshistorien, og der bliver serveret øl og pandekager i Luthers ånd.

Det hele begynder klokken 19.30.

Publiceret: 26. Oktober 2017 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra Lokalavisen Norddjurs

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt