Lommefilm:

Elever på Kattegatskolen producerer film om livreddende førstehjælp

 
Elever i to 8. klasser på Kattegatskolen Åboulevarden i Grenaa lagde skolebøgerne væk for en stund, da de torsdag den 11. januar fik besøg af undervisere fra Lommefilm. Underviserne hjalp de unge i gang med at producere film om livreddende førstehjælp. Formålet med filmworkshoppen er at lære eleverne om, hvorfor det er vigtigt at træde til med førstehjælp, hvis et menneske falder om med hjertestop.
For fjerde år i træk har TrygFonden taget initiativ til, at 1.250 elever i 6.-10. klasse på 25 skoler rundt om i Danmark har mulighed for at blive filminstruktører og producere film om livreddende førstehjælp. Filmene bliver produceret i samarbejde med Lommefilm, der har specialiseret sig i at bruge film på mobiltelefoner og tablets som et engagerende værktøj i undervisningen på folkeskoler. Kirsten Roslev, der er lærer på Kattegatskolen, er begejstret for metoden:
"Med Lommefilms læringsmetode kan alle elever være med, og emnet bliver mere håndgribeligt og involverende for eleverne, når de selv er med til at formidle vigtigheden af, at livreddende førstehjælp kan betyde forskellen mellem liv og død. På Kattegatskolen går vi nemlig ikke kun op i at klæde vores elever på fagligt men også socialt, så de lærer at hjælpe andre," siger Kirsten Roslev, lærer på Kattegatskolen. 
 

TrygFonden ønsker med initiativet at videreudvikle den førstehjælpskultur, der er vokset frem i Danmark i de senere år, hvor flere og flere lærer at redde liv og træder til, hvis de er vidne til et hjertestop. Hvis man får stød med en hjertestarter inden for de første fire minutter, efter at hjertestoppet er indtruffet, øger det chancen for at overleve med op til 70 pct. 
"Hvert minut tæller, når et menneske falder om med hjertestop. Derfor arbejder vi i TrygFonden for, at endnu flere kan yde førstehjælp og træde til, hvis de ser en person falde om med hjertestop. Det arbejde begynder allerede i folkeskolen, da børn helt ned i 12-års alderen har kræfter nok til at genoplive en voksen med hjertestop. Derfor gennemfører vi dette forløb med Lommefilm på landets skoler, hvor en ny generation af førstehjælpere står klar til at blive uddannet, siger Grethe Thomas, projektchef i TrygFonden i en pressemeddelelse og fortsætter:
"Når Kattegatskolen sætter livreddende førstehjælp på skoleskemaet, er de med til at lære eleverne om betydningen af at hjælpe hinanden, og at vi alle har et ansvar for at gøre noget, hvis vi bliver vidne til et hjertestop. Med dette initiativ formidler eleverne selv det vigtige budskab om livreddende førstehjælp, når de viser filmen til resten af skolen og efter filmworkshoppen går hjem og taler med deres familie og venner om, hvad de har lært. På den måde håber vi, at budskabet når ud til så mange som overhovedet muligt," siger Grethe Thomas.
Vinderen på Kattegatskolen blev filmen ”Alle kan gøre en forskel”, som du kan se herunder. 

Publiceret 12 January 2018 10:48

SENESTE TV