KV17:

Jan Petersen har taktikken klar - satser en konstituering på valgnatten

Af
Af Søren Andersen

Hvis tallene efter kommunalvalget tirsdag 21. november viser, at den socialdemokratiske borgmester i Norddjurs, Jan Petersen, får mulighed for at forhandle en konstituering på plads, så han kan fortsætte på posten, så skal der forhandles på førstesalen på Grenaa Rådhus.
Og det vil være forhandlinger, der går i gang, så snart valget er gjort op og man se, hvilke muligheder, der viser sig.
Det bekræfter Jan Petersen, der her en uge før valgdagen kan se tilbage på en valgkamp, der ikke har været præget af den store dramatik.

God tone

“Jeg synes valgkampen har vist, at der er en god indbyrdes tone mellem politikerne i Norddjurs. Vi har en god debatkultur - også i den siddende kommunalbestyrelse,” siger han.
Han kalder det forudsigeligt, at spørgsmålet om lukning af skoler eller ej i kommunen igen poppede op.
“Men debatten har også vist, at der er et stort flertal for vores børnebymodel,” slår han fast.
Han synes, at tendensen ved dette kommunalvalg har været, at flere og flere beder kandidaterne om at give deres bud på svar i såkaldte valgtests, så vælgerne kan se, hvilke kandidater de flugter mest med.

Mere Facebook

“Og så bliver brugen af Facebook mere og mere tydelig. Men allermest har jeg holdt af at være ude og møde vælgerne. Det kan være ved de traditionelle vælgermøder eller de møder, vi har set, hvor politikken er blevet kædet sammen med en utraditionel aktivitet - som for eksempel høvdingebold eller håndbold. For mig var det sjovt at komme med rundt på bagsædet af en motorcykel og møde motorcykelfolket på deres præmisser - og til steder jeg stort set ikke kendte,” siger Jan Petersen.
Han har også været helt tæt på vælgerne ved dagligstuemøder.
“Det er her, man hører, hvad valgets vigtigste temaer er. Her fortæller de ældre, at de prioriterer tryghed over alt andet. Valgfrihed fylder også meget - og så skal vi se på muligheden for at kunne tilbyde ældre ægtefæller bolig sammen på et ældrecenter, så de ikke skal bo hver for sig. Ændringerne i bybusbetjeningen i Grenaa var vi også nødt til at rette op på - og det er sådanne meldinger, man møder tydeligt under en valgkamp.”

Ung Grenaa

Valgkampen har også bekræftet Jan Petersen i, at Grenaa er ved at blive en by med mange unge - blandt andet takket være det campusmiljø, der er skabt i forbindelse med ungdomsuddannelserne i byen.
“Desværre stemmer de unge ikke i samme grad som de ældre, men jeg er glad for, at vi gentager ideen med mobile valgsteder, som kommer der, hvor de unge er. Sidste gang steg valgdeltagelsen for de unge, og det ser jeg gerne igen. Flere unge har spurgt mig - hvad vedrører et kommunalvalg mig, men når de så får at vide, at det er os politikere, der bestemmer ting som transport og hvordan kommunen kan udvikles og gøres mere spændende, så lytter de mere interesseret,” siger Jan Petersen.
Han ser ikke - som andre - en Norddjurs Kommune, der er skarpt delt op i øst og vest.
“Det er vigtigt for mig, at ingen dele af Norddjurs skal kunne sige, at de er blevet svigtet. Kommunen må aldrig blive fjenden.”

Publiceret 14 November 2017 17:30

SENESTE TV