KV17 - debat Norddjurs:

Alle kan se problemet - hvem vil være med til at gøre noget ved det?

Af Kasper Bjerregaard (V), Norddjurs Kommunalbestyrelse - borgmesterkandidat til KV17:

“Skoledebatten raser og den kommunale valgkamp er heldigvis kommet til at handle om noget. Fronterne er trukket hårdt op med Lars Østergaard på den ene side og stort set alle andre på den anden side. Og nu føler også redaktøren for Lokalavisen sig kaldet til at deltage ved at stille spørgsmålstegn ved, hvad Venstre kan håndtere internt. Bare overlad det trygt til os kære redaktør – vi håndterer fint forskellige holdninger.
Læs også: Kommentar: Der må være grænser for loftshøjden hos Venstre
Der stilles også spørgsmålstegn ved ønsket om et systemskifte - Lad mig derfor på Venstres vegne understrege:
Venstre ønsker et reelt politisk systemskifte, hvor vi åbent tør tale om de udfordringer vi har i stedet for at sidde på hænderne, lukke øjnene og håbe, at andre løser problemerne for os.

Som det er nu, har alle fået foræret en dagsorden, hvor man kan markere sig ved at kæmpe for at bevare det trygge status quo. Alle kan kæmpe for sin lokale institution - vi er jo lokalpolitikere, så det er helt naturligt.
Men vi skal som politikere også vælges til at se på HELE kommunen, og når støvet har lagt sig, er facit, at vi har et problem som alle kan se, men få har modet til at gøre noget ved.

Vores skoler har udfordringer med:

  • Utidssvarende og tomme bygninger
  • For små klasser på grund af faldende børnetal
  • Mange forældre, der fravælger distriktsskolen
  • Mange elever der har behov for et Boostforløb
  • Lav trivsel for både ansatte og elever
Er man uenig i formanden for B&U's løsning om at kigge på strukturen, bør man pege på alternativer. Umiddelbart er der flere veje, man kan gå:

1) Man kan lade skolerne halte videre, som det nu bedst kan gå, fortsætte med at lappe på de gamle bygninger, samlæse klasser, presse de store skoler og håbe det bedste. Med andre ord lukke øjnene og håbe problemet forsvinder af sig selv

Eller:

2) Man kan vælge at tilføre endnu flere penge til området, så man på den måde løfter skolerne.
Alternativ 1 virker ikke specielt attraktivt. Alle ønsker jo en folkeskole i topklasse, så vores børn får de bedste muligheder.
Tilbage står, at fortsætter vi med at bruge folkeskolens ressourcer ufornuftigt, så må der være behov for flere midler.
Lad os derfor brede diskussionen lidt ud: Hvilke områder skal betale for, at vi freder skolestrukturen? Skal ældreområdet nedprioriteres? Er der andre områder, der skal holde for? Eller varmer de der vil bevare strukturen mon op til endnu en skattestigning?
Alle er interesserede i, at vi har skoler i topklasse, som forældrene bakker op, og hvor lærere og elever trives og skaber gode resultater. Det skal vi politisk være klar til at betale for uanset, hvilken vej vi vælger.
Venstre søger løsninger, så jeg ser med spænding frem til gode og konstruktive input, så debatten kan få lidt flere nuancer.”

Publiceret 03 October 2017 22:55

SENESTE TV