Debat Norddjurs:

Fælles budget med SF-aftryk

Af Mads Nikolajsen, SF i Norddjurs Kommunalbestyrelse:

“Budgetforslag 2018 er støttet af alle partier og løsgængere. Tak for godt samarbejde mellem 27 folkevalgte og 8 partier + løsgængere, tak for intensivt arbejde fra forvaltningen og tak til SF´s bagland for ”akutindsats”.

Jeg vil i al beskedenhed pege på disse SF-aftryk i det budget som alle står bag:

+1/ en halv mio til at fastholdelse flere Vej og Park folk. Færre af dem bliver vinterfyret. På et dialogmøde pegede de på grønne vinteropgaver og på øget uddannelse via programmet ”fra ufaglært til faglært”. Her styrker vi grønne områder og uddannelse f.eks. i gartnerfaget.

+2/ Opnormering på daginstitutionerne med ca 1,7 mio. Vi ligger dog stadig under landsgennemsnit.

Forældrebetaling stiger ca 30 kr/måned, så en børnehaveplads vil koste godt 1500 kr/måned. Opnormeringen skal fordeles ud til hver enkelt institution.

+3/ På investeringssiden kom et minimum af investeringer i energiomstilling og en aktiv klimatilpasning med. Vi skal energispare i kommunale bygninger og vi skal håndtere oversvømmelser af Grenåen og Grenå Havn og omlægge i Grenaa by og Allingåbro.

Et SF-budget havde set anderledes ud. Der var sparet klogt og investeret mere.

Vi har på investeringssiden et kæmpeproblem – uanset jubelsnak om budget. Vi investerer farligt lidt. Især til energi- og klimaomstilling, vi holder ikke vej-standarden og BaneDanmark og Letbaneselskabet har ikke gjort Norddjurs opgaver klar på stationerne i Grenaa og Hessel.

Der er høring af budgettet indtil 13.9 på norddjurs.dk. Derefter ser alle 27 på aftalen på ny.”

Publiceret 31 August 2017 09:02

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV