Debat Norddjurs:

Børn før biler ved Auning skole

Af Jens Meilvang (Liberal Alliance). Formand for Miljø- og teknikudvalget Norddjurs

Tirsdag d. 13 juni besluttede et flertal i kommunalbestyrelsen (stærkt motiveret af Bente Hedegaard og Tom Bytoft) at gå imod flertallet i miljø- og teknikudvalgets anbefaling om at gøre forsøgsordningen med sikkerhedszonen imellem hallen, SFO, børnehaven og skolen i Auning permanent. En løsning, der ellers var anbefalet af Politiet, Norddjurs Trafikafdeling samt et uvildigt trafikrådgivningsfirma.
Det betyder, at endnu en ”forsøgsordning” nu skal afprøves – denne gang vil flertallet forsøge at lade biler køre igennem den oprettede sikkerhedszone. Jeg er stor modstander af denne beslutning, og jeg mener ikke, at den er forsvarlig for de mange hundrede børn, der hver dag skal krydse vejen.
Det at åbne vejen er ikke et nyt forsøg – blot en tilbageførsel til det, der var, før vi oprettede sikkerhedszonen. Det at vejen muligvis skal være ensrettet giver ikke bedre sikkerhed for børnene. Grunden til, at vi i sin tid overhovedet oprettede sikkerhedszonen var pga mange henvendelser fra forældre og personale i hallen, SFO, skolen samt den på det tidspunkt kommende børnehave, som var bekymrede for sikkerheden for de børn, der hver dag krydsede vejen imellem biler, der var på vej væk fra området, og biler der bakkede ud fra parkering. Alle var enige om, at det kun var et spørgsmål om tid, før der ville ske en ulykke.
Normalt er jeg ikke ”anti bilist”, og jeg mener heller ikke, at oprettelsen af sikkerhedszonen er en perfekt løsning – men sådan som området omkring de mange institutioner har udviklet sig, er det den eneste mulighed, vi har, indtil der bliver afsat et meget større beløb af kommunalbestyrelsen til at få lavet en større trafiksikkerhedsplan, der kan håndtere de mange ekstra børn og forældre, der hver dag skal til og fra området. Jeg kommer selv i området dagligt, og jeg vil tro, at jeg bruger i gennemsnit 30 sekunder mere om dagen på at finde et p-plads og på at komme ud af området, end før sikkerhedszonen blev oprettet - den tid synes jeg er givet godt ud.
Jeg har talt med utrolig mange borgere om denne sag. De fleste har været positive over for sikkerhedszonen og næsten alle er enige om, at den skaber langt mere sikkerhed for børnene. Dog har der været mange, der finder det lidt provokerende, at sikkerhedszonen har stået uden at blive anvendt til noget – og det kan jeg godt forstå, men jeg kan oplyse at private aktører, fonde, en arbejdsgruppe fra hallen samt Aqua Djurs står klar til at gøre området til et super attraktivt område med mange fritidsaktiviteter for børn og voksne - de skal bare have grønt lys fra Kommunalbestyrelsen.
Den fremadrettede plan er nu, at miljø- og teknikudvalget skal behandle sagen igen - selvom flertallet i udvalget er imod. Nu skal vi forsøge at åbne vejen igen, således at biler skal køre igennem sikkerhedszonen - et forsøg der går i mod politiets, forvaltningens trafikafdelingens samt et uvildigt trafikrådgivningsfirmas anbefalinger. Jeg vil bare understrege, at jeg ikke kan tage ansvar for denne beslutning, og jeg håber den bliver lavet om hurtigst muligt. I dette tilfælde kommer børnenes sikkerhed først.

Publiceret 21 June 2017 10:31

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV