Kommentar:

Politiske tøsedrenge

Af
Af Lars Norman Thomsen

redaktør:

Søndag 21. maj 2017 er der et halvt år til næste kommunalvalg.

Derfor vil det være velgørende, hvis politikerne snart tager tyren ved hornene og bekender kulør i skoledebatten i Norddjurs.

2016 blev brugt til endnu engang at endevende skoleområdet, så alle havde et fælles datamateriale at forholde sig til og diskutere ud fra.

Allerede dengang var Toubroskolens elevantal for nedadgående, og det er det fortsat.

På Toubroskolen går der lige nu 66 elever.
49 procent af det samlede elevgrundlag i skoledistriktet.

Efter et borgermøde forleden på Toubroskolen har partierne bag Budget 2017 (må man formode - det svæver lidt i det uvisse?) nikket ja til, at Epinion spørger borgerne i området, hvorfor så mange fravælger deres folkeskole til fordel for andre skoler, som ligger placeret uden for skoledistriktet.

Det er korrekt, at der stod i noterne til budgetaftalen, at der skulle laves en handlingsplan for Toubroskolen, men det er da også i tolvte time i en samlet skolevirkelighed, hvor elevtallet falder med 80 børn om året.

Hvorfor laves undersøgelsen først nu, når problemet har været kendt så længe?

Tror man virkelig på, at handling giver forvandling i en politisk forgiftet atmosfære?

Fire års politisk ørkenvandring på skoleområdet med næsten ugentlige stikpiller mellem Socialdemokratiet og Venstre er alt andet end befordrende for et skolevæsen, der råber på klare politiske signaler som rækker et godt stykke ud i fremtiden.

En af forklaringerne på, at forældre fravælger Toubroskolen kunne sagtens være, at de er usikre på skolens fremtid, fordi de politiske signaler er så tvetydige og famlende.

Det er en undervurdering af borgerne (vælgerne), at partierne er så angste for at melde deres syn på fremtidens skolestruktur klart ud og lægge de økonomiske konsekvenser frem.

Yderst fair, at Socialdemokratiet vil bevare samtlige børnebyer, og at Venstre vil lukke 3-4 af de nuværende skoler, men så sig det dog klart og utvetydigt. Og læg de økonomiske konsekvenser frem.

Her kunne diskussionen starte.

Skoleområdet fortjener, at roen snart indfinder sig, men det kræver politisk lederskab. Tallenes tale er lagt frem, og dem kan endnu en Epinion-undersøgelse ikke ændre ret meget ved.
Nu må fire års politisk ørkenvandring stoppe. Der er for længst dømt nøl.

Publiceret 18 May 2017 11:37

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV