KV17:

Hold naturen ren - undgå helt valgplakater

Tom Bytoft (S) opfordrer til, at Norddjurs bliver plakatfrit område

Af
Af Lars Norman Thomsen

Socialdemokratiets Tom Bytoft foreslår, at det kommende kommunalvalg bliver helt uden plakatdinglende politikeransigter i lygtepælene og på gader og stræder.

“Norddjurs er en æstetisk smuk kommune, og der er vel ingen der vil påstå, at disse farverige og mere eller mindre kønne plakater pynter i vores byer og på landet. Der bruges masser af ressourcer på disse plakater, både i forhold til produktion, og i forhold til transport, når de skal hænges op og pilles ned,” siger Tom Bytoft.

Plakatfrit område

Tom Bytoft opfordrer til, at partier og lister laver en aftale om Norddjurs som plakatfrit område, når valgkampen for alvor spidser til efter sommerferien.

“Det vil sende et tydeligt signal til resten af Danmark om, at vi i Norddjurs er stolte af vores kommune, at vi passer på miljøet og godt kan holde valgkamp uden at skæmme vores smukke byer og vores enestående natur,” siger Tom Bytoft.

Han har forsøgt at få sit 'øjebæ-forslag' på kommunalbestyrelsens dagsorden, men det blev afvist med henvisning til, at det ligger uden for de rammer, som kommunen kan lave regler om.

“Men jeg synes alligevel, at det kunne være interessant at høre, om vi frivilligt kan lave en aftale mellem alle partier og lister så, at vi kan undgå de øjebæer, som disse plakater efter min mening er.”

Klik her for at læse, hvad lovgivningen siger om valgplakater:

http://valg.oim.dk/partier-og-kandidater/valgplakater/

 

 

Publiceret 17 May 2017 13:27

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV