Auning:

Balladen om Porsbakkerne

Lokalplanen for det nye boligområde i Porsbakkerne i Auning har fået Borgergruppen og Ejerforeningerne på Østervangs Allé op af stolene. De er bekymrede for øget trafik og dårligere stier - men det er der ifølge Norddjurs Kommune ingen grund til

Af
Af Janni K. Nielsen

Lokalplanen for det nye boligområde i Porsbakkerne i Auning, hvor omkring 30 grunde til boligbebyggelse skal udstykkes, er under behandling. Vejen ind til det nye område skal i første omgang gå via Østervangs Allé, hvor en af stierne nedlægges for at etablere en midlertidig vej op til området. Når 40 procent af området er blevet bebygget, skal der oprettes en separat og permanent vej ind til området, så trafikken styres uden om Østervangs Allé. Denne vej er endnu ikke godkendt hos Vejdirektoratet, og det bekymrer Borgergruppen og Ejerforeningerne på Østervangs Allé.

“Vi er bekymrede for, at transport af tungt materiel i byggefasen vil udgøre en alvorlig trafikmæssig risiko og ikke mindst en belastning af Østervangs Allé, som ikke er forberedt til den tunge trafik på grund af dårlig asfalt og chikaner,” siger Lars Bødker fra Borgergruppen.

Hos Norddjurs Kommune mener man dog ikke, at der er nogen grund til bekymring. Formand for Miljø- og Teknikudvalget, Jens Meilvang (I), forsikrer, at kommunen får tilladelserne til at anlægge en separat vej til det nye boligområde.

“Når der bliver bygget på 40 procent af grundene, går vi i gang med at lave den nye vej. Vi skal have tilladelse fra Vejdirektoratet, men den skal vi nok få. Vi er bare nødt til at have et helt konkret projekt for, hvordan vi får det lavet, før vi får godkendelserne. Det er de allerede i gang med at se på i forvaltningen lige nu. Vi er et hundrede procent sikre på, at vi får lov til at lave en ny vej,” siger Jens Meilvang (I).

Stier og adgang til skoven

Det er ikke kun risikoen for øget trafik i området og frygten for, at en separat vej aldrig bliver en realitet, der plager beboerne. De er også kede af, at man vil nedlægge en af de stier, der fører fra byen og op til Porsbakkerne og Løvenholmskoven.

“Vi har gjort indsigelse imod nedlæggelses af den eksisterende rekreative sti i øst-vest gående retning syd for det nye boligområde. Vi er meget uenige, når der lægges op til, at man i og omkring Auning nedlægger grønne områder, der skaber sammenhæng med naturen i tilgrænsende arealer. De grønne områder er en vigtig del af Aunings identitet som en grøn by i Norddjurs Kommune med tæt adgang til grønne områder,” lyder det fra Lars Bødker i Borgergruppen.

Hos kommunen mener man dog, at planen for det nye område fortsat sikrer god adgang til naturen.

“Det bliver kun nemmere at komme fra selve Auning by og op til Porsbakkerne med det nye område. Der er en sti, som bliver lavet om til en midlertidig vej, men så kommer den permanente vej, og så får vi stien igen,” siger Jens Meilvang.

Borgere føler sig overhørt

Forslaget har været sendt i offentlig høring i otte uger, hvor Borgergruppen og Ejerforeningerne på Østervangs Allé er kommet med deres bekymringer i forskellige høringssvar til Norddjurs Kommune. De mener dog, at kommunen har set stort på deres indsigelser og høringssvar.

“Vi har mødt et manglende samarbejde med forvaltningen og Miljø- og Teknikudvalget, da samtlige høringssvar indsendt til sagen er afvist. Vi har tidligere inviteret til dialog, været i dialog med udstykker, i dialog med forvaltningen, i dialog med enkelte politikere i Miljø- og Teknikudvalget i håb om, at de ville tage vores bekymringer med. Dog uden resultat,” skriver Borgergruppen og Ejerforeningerne i et debatindlæg til Lokalavisen.

Svend Erik Baadsgaard, der udstykker grundene, er forundret over netop dette debatindlæg.

“Jeg har aldrig fået en henvendelse fra nogen i grundejerforeningerne, så der har ikke været nogen dialog med mig. Jeg har ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at når der bliver bygget på 40 procent af grundene, så bliver vejen etableret. Når stien bliver nedlagt, anlægges der en vej i stedet. Derfor er der tale om bekymringer og ikke reelle konsekvenser ved det nye område. Jeg synes, at vi skal fokusere på de positive ting ved området, som får 30 nye familier til byen og løser Østervangs Allés skybrudsproblemer,” lyder det fra udstykker, Svend Erik Baadsgaard.

I Teknik- og Miljøudvalget i Norddjurs Kommune forsikrer formand, Jens Meilvang (I), at alle høringssvar er blevet læst og overvejet i forbindelse med lokalplanen for det nye boligområde.
“Jeg kan sige, at hele udvalget har diskuteret høringssvarene og har gået dem alle sammen igennem. Der bliver minimum samme eller bedre betjening i forhold til stierne med den nye lokalplan. Vi forringer ikke Aunings muligheder for at komme ud i skoven og op i Porsbakkerne. Vejen til området skal nok blive anlagt, og derfor er økonomiudvalget også i gang med at se på projektet allerede nu,” beretter Jens Meilvang (I).

Tirsdag 14. marts skal kommunalbestyrelsen endeligt vedtage lokalplanen for det nye boligområde på Porsbakkevej.

Publiceret 14 March 2017 14:53

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV