Video:

Direktøren vil også have fiberbredbånd

Adm. direktør Martin Busk Jensen kan ikke se en fremtid uden hurtigt internet

Af
Anette Bonde

“Det er hammer-irriterende, når man skal åbne et dokument, og det så nærmest åbner i bjælker. Langsomt internet begrænser os i vores muligheder for at arbejde ude i omverdenen, og sikkerhedsmæssigt gør det os også sårbare.”

Martin Busk Jensen, adm. direktør i Röchling Meta-Plast A/S i Allingåbro, har vanskeligt ved at se en fremtid uden hurtigere internet, og det gælder både for byen og for erhvervslivet. Derfor er han en varm fortaler for den fiberløsning, som Energi Midt i øjeblikket sonderer interessen for.

Sidste frist for at tilmelde sig, er søndag 20. marts. Energi Midt har stillet det krav, at mindst 35 pct. af husstandene i Allingåbro og Ørsted skal tilmelde sig.

Sikkerhedsmæssig risiko

Så vidt Martin Busk Jensen er orienteret om, har Röchling Meta-Plast i dag den hurtigste og største internetforbindelse, det er muligt at købe for penge til Allingåbro-området. Det er bare ikke nok. Det er både irriterende og langsomt at koble sig på virksomhedens netværk og arbejde hjemmefra, og det samme oplever virksomhedens medarbejdere i afdelingen i Letland. Sikkerhedsmæssigt er der også en stor risiko, idet der kun kan tages back-up fra en server, der er placeret i virksomheden.

“Det vil minimere vores sårbarhed, hvis vi kunne tage back-up eksternt. Men det er ikke muligt i dag.”

Læs også: Allingåbro og Ørsted: Kapløb mod fibernet

Han er også sikker på, at Röchling Meta-Plasts tyske ejere en dag stiller krav om at få adgang til Allingåbro-visrsomhedens servere og om central back-up.

“Den løsning kan vi ikke tilbyde i dag, og i værste tilfælde må virksomheden flytte.”

Krav for bosætning

Også for lokalsamfundets skyld håber han, at fiberbredbåndet bliver en mulighed. Han kalder det for en fremtidssikring af byen, idet hurtigt internet fremover vil være et krav for bosætning.

“Man taler om en kommende udflytning fra by til land. Når folk skal beslutte, hvor de vil bo, ja så vil de kigge uden om Allingåbro, hvis ikke der er hurtigt internet. Byen er jo afhængig af mange små hjul på det store hjul, for eksempel internet, butikker, skole, infrastruktur med mere, og falder der for mange væk, drejer det jo ikke rundt længere.”

Så mange manglede der 10. marts for at nå op på 35 pct.:
Allingåbro område 1: 0
Allingåbro område 2: 1
Allingåbro område 3: 46
Ørsted område 1: 54
Ørsted område 2: 48
Strækket mellem Auning-Allingåbro: 0

Publiceret 11 March 2016 13:45

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV