Videoindslag:

Modstandere af Hevring Ådal-projektet klar til at gå til Natur- og Miljøklagenævnet

Vindmøllemodstandernes bannerfører, Henriette Vendelbo, lover vindmølleropstiller og ja-politikere kamp til stregen

Af
Af Lars Norman Thomsen

Natur- og Miljøklagenævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet.
Nævnet kan forvente en skrivelse fra modstanderne af vindmølleprojektet i Hevring Ådal, hvis det ender med, at et flertal i Norddjurs Kommunalbestyrelse siger ja til, at vindmølleopstiller Erling Salling Olesen og hans firma, Ecopartner, kan rejse de seks planlagte vindmøller i området, når projektet skal afgøres i kommunalbestyrelsen i juni 2016.
Det sagde Henriette Vendelbo, modstander af vindmølleprojektet siden det kom på tegnebrættet for første gang for flere år siden, efter tirsdagens møde på Allingåbro Hotel, hvor VVM-redegørelsen blev fremlagt helt efter bogen og uden væsentlige nyheder.
Henriette Vendelbo havde da heller ikke de store forventninger forud for mødet. Undervejs skosede hun flere gange ordstyrer Kim Kofoed, Udviklingsdirektør i Norddjurs Kommune, for ikke at tillade, at de fremmødte borgere kunne få gang i en debat og lejlighed til at tilkendegive holdninger.
"Der har været symptomatisk for hele forløbet, at politikerne ikke har villet debattere med os borgere," lød det fra Henriette Vendelbo, der dog fik en enkelt nyhed med hjem fra mødet, som hun fortæller om i dette videoindslag.
Kim Kofoed replicerede, at der ikke var tale om et debatmøde, men et orienteringsmøde, hvor der var lejlighed til, at de fremmødte borgere kunne blive klogere på en række af de ting, der står nævnt i VVM-redegørelsen.

Publiceret 09 March 2016 12:37