Landbrugspakken:

Bredside mod forskerstanden fra V-lokalformand

Laurits Hougaard, V-lokalformand i Nørre Djurs, har ikke tiltro til de danske miljøforskere

Af
Af Lars Norman Thomsen

Venstres lokalformand i partiforeningen i Nørre Djurs, Laurits Hougaard, er kendt som en mand, der ikke pakker sine formuleringer ind i uld. Det var heller ikke tilfældet, da han forleden aflagde beretning på partiforeningens generalforsamling.
Her forsvarede han bravt den afgåede miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen, mens han langede ud efter Det Konservative Folkeparti og mest af alt cremen af danske miljøforskere, som landmanden Laurits Hougaard erkendte, at han ikke havde den store tiltro til.

Årsagen til ministerens afgang, at hun havde fremlagt ikke helt stuerene tal for miljø-effekterne af Landbrugspakken i 2016 og 2017, sagde han ikke noget om.

“Jeg omtalte sidste år i min beretning, at en normal stor svineproduktion bl.a. på grund af kvælstofreguleringen er cirka 1 mio. kroner bagud om året i konkurrenceevne i forhold til en tilsvarende produktion syd for grænsen. Eller på landsplan omkring 2 mia. kr. Det er netop dette forhold, Landbrugspakkens 16 punkter gør op med,” fremhævede Laurits Hougaard.
Laurits Hougaard klandrede forskerne for at fortie, efter hans opfattelse, basale sandheder i debatten.

Opsang til forskerne

“Det er korrekt, at Landbrugspakken betyder større udslip af CO2 til atmosfæren, men man fortier fuldstændigt, at når man øger plantevæksten, så forøger man også optaget af CO2 fra atmosfæren, og dette optag er 10 gange så stort som den udledning, der sker ved at give en mark mere gødning,” sagde V-formanden.

“Lige så vel som skovene binder CO2, så binder landbrugsafgrøderne også CO2. En mark, der yder 9 ton korn, binder cirka 15 ton CO2, mens en der yder 5 ton korn, kun binder ca. 9 ton. Altså et langt bedre klimaregnskab fra en god afgrøde end fra en dårlig.”

V-formanden beklagede derfor, at en miljø- og fødevareminister, der vovede “at gå imod forskermafiaen” og kigge mere praktisk på tingene, set med landsmandsøjne, måtte undgælde og afgive ministerposten på grund af Det Konservative Folkeparti.

Publiceret 09 March 2016 15:54

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV