Fotogalleri:

Dronning Margrethe i Dronningens Ferieby

Hele tre ting blev markeret ved Hendes Majestæt Dronning Margrethes besøg i Dronningens Ferieby i går, mandag

Af
Anette Bonde

Regentparrets sommertogt til Syddjurs i dag tirsdag har fyldt en del i medierne, men faktisk var dronning Margrethe allerede på færde på Djursland i går.
Hun var blevet inviteret til Dronningens Ferieby i Grenaa, der fejrede hele tre ting, nemlig at Dronningens Ferieby i år har 25 års jubilæum, at 44 feriehuse netop er færdigrenoverede, og det var dagen hvor Scleroseforeningen overrakte sin fødselsdagsgave til dronningen i anledning af hendes 75 års fødselsdag i april. Det er et portræt af dronningen af den 34-årige multikunstner Mads Hjort, alias “Hjortefar”. Det er et af de største portrætter, der er lavet af hende.

Modtaget med flag

Regentens besøg var imødeset med spænding. Mange beboere i feriehusene ventede i det grå bygevejr i op til en time, og de var klar med flagene, da dronningen rullede ind på pladsen og steg ud af bilen. Også dagens blomsterpige, seks-årige Lykke Maj fra Homå, var klar og overrakte dronningen en fin lille buket, der matchede den kakifarvede dragt.
I følge med blandt andet formand for Scleroseforeningen Christian L. Bardenfleth og manager i Dronningens Ferieby Birthe Stengård Frank gik dronningen derpå rundt om hovedbygningen for at indvi og bese et af de nyrenoverede feriehuse.

Sponsorer gav 38 mio.

I konferencesalen ventede inviterede gæster, og efter at dronningen havde taget plads, holdt Christian L. Bardenfleth en lille tale, hvor han fortalte om baggrunden for begivenheden. Han rettede desuden en tak til de sponsorer, der har gjort renoveringen af feriehusene mulig med beløb på tilsammen 38 mio. kroner.
“Vi kan tilbyde ferie tæt på en af Danmarks bedste badestrande i huse med praktiske og smukke løsninger på tilgængelighed.”
Han fortalte, at man for at forlænge sæsonen har planer om at udvide centret med en stor aktivitetshal og fem storhuse med otte dobbeltværelser i hvert hus.

Klare farver

Herefter kom tidspunktet, hvor portrættet skulle afsløres, og dronningen og Christian L. Bardenfleth gik sammen op mod det store lagen, der dækkede billedet. Da det faldt, lød der stille applaus fra alle gæsterne i salen. Dronningen havde i samarbejde med Hjortefar valgt et af de mere kendte billeder af hende, og det store værk strålede i klare farver med en særlig dybde og overflade.
Afsløringen blev rundet af med en lille koncert af violinist Philippe Benjamin Skow, og en lille halv time senere sluttede dronningens besøg i 'hendes' ferieby, der nu har fået en ganske speciel udsmykning i konferencesalen.

Portrættet af Dronning Margrethe er 3,3 x 3,3 meter. Det består af 3.364 stofpuder i 21 farver, det er Hallingdal-stof fra Kvadrat i Ebeltoft. Oplægget er et billede af fotograf Rigmor Mydtskov. Portrættet er en gave fra Scleroseforeningen til dronningen, der er protektor for foreningen.
Dronningens Ferieby blev oprettet af Scleroseforeningen i 1990, hvor den også blev indviet af Dronning Margrethe.
Feriehusene kan lejes af alle hele året rundt.

Publiceret 01 September 2015 11:15

Lokalavisen Folkebladet nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Lokalavisen Folkebladet
SENESTE TV