Uddeler Leif Fisker Jensen med nogle af de kasser, der er blevet pakket og som er klar til at blive kørt ud på Djursland.

Uddeler Leif Fisker Jensen med nogle af de kasser, der er blevet pakket og som er klar til at blive kørt ud på Djursland.

SuperBrugsen i Glesborg leverer varer til hele Djursland

Handler man med et online supermarked på Djursland er der stor chance for, at det er SuperBrugsen i Glesborg, der leverer varerne

Af
Anette Bonde

Dagligvarehandel online er i rivende udvikling, og på nettet er der flere 'butikker', der byder sig til. Osuma.dk er én af dem, og SuperBrugsen i Glesborg er tilknyttet som én af de fysiske butikker.
Osuma.dk blev etableret i 2007, første levering skete i 2008, Kvickly i Svenstrup startede i 2010, flere kom hurtigt med, og i dag er Coop med enkelte undtagelser leveringsdygtig online i hele Danmark. På disse kanter er det SuperBrugsen i Gles­borg, der bliver bippet og kører ud med varerne, når folk på Djursland handler online på Osuma.dk.
Uddeler Leif Fisker Jensen oplyser, at skæringslinjen nord/syd trækkes fra Randers til Skæring nord for Aarhus.

Fire timers intervaller

Mandag er den største dag for onlinesalget i SuperBrugsen i Glesborg. Her er der for tiden fire timers intervaller, det vil sige, at bestillingerne tælles sammen, pakkes og køres ud med fire timers mellemrum alle hverdage.
“Jo flere kunder, der kommer på, jo kortere moduler får vi”, forklarer Leif Fisker Jensen.
I praksis foregår det ved, at folk bestiller varerne hjemmefra. De taster deres postnummer ind, og så kommer sortimentet fra den Brugs frem, der dækker deres område. I SuperBrugsen i Glesborg kan man vælge fra hele sortimentet inklusiv lokale varer og tilbudsvarer fra tilbudsaviserne.
Ordren ryger herefter ind til SuperBrugsen i Glesborg, hvor varerne pakkes i særlige kasser. Chaufføren er i øvrigt godt kendt med Coop, idet det er den tidligere brugsuddeler fra Helgenæs, der sidder ved rattet.
Op til en time inden levering kan man få en sms, så man slipper for at holde sig hjemme i samtlige fire timer i det interval, man har bestilt levering i. Eller man kan få sat sine varer ved døren eller hos naboen.

29 kroner pr. levering

Det koster 29 kroner pr. gang at få varerne leveret til døren.
“Vi var ellers ved at overveje at nedlægge vareturen, men med onlinebestilling og håndscanneren, vi bruger i pakkefasen, er det hele blevet væsentligt nemmere”, fortæller Leif Fisker Jensen.
Det er ikke mange kroner, han har brugt til at reklamere for online-butikken.
“Jeg vil gerne, at det bredes ud via mund-til-mund-metoden, når naboen har haft en god oplevelse. Dagligvarer har danskerne jo ikke pr. tradition købt på nettet.”
Leveres til døren
På sigt tror Leif Fisker Jensen, at online-handel af dagligvarer vil blive udbredt både til private, men også til kommune og hjemmepleje.
“Det der gør den helt store forskel, er at kunderne får bragt varerne direkte til døren. Og jeg er også overbevist om, at de sparer penge ved at handle online - de undgår at blive lokket til impulskøb i selve butikken.”

Ejerkredsen i Osuma.dk er Kvickly Ry og Kvickly Middelfart, der er hovedaktionærer, og derudover består ejerkredsen af Jesper Buch, stifter af Just-Eat.dk, Morten Larsen, tidl. direktør i Just-Eat.dk og stifter af Osuma.dk Søren Christiansen.
Hvis man ikke har computer og er online derhjemme, kan man også ringe sine bestillinger ind direkte til Osuma.dk.

Publiceret 14 March 2013 07:00

SENESTE TV