De danske mestre fra TeamGym Djurs sammen med den japanske præsident for det internationale gymnastikforbund.

De danske mestre fra TeamGym Djurs sammen med den japanske præsident for det internationale gymnastikforbund. Pressebillede

DM-guld til micropiger

TeamGym Djurs vinder det første danske mesterskab

Af
Søren Andersen

GRENAA Lørdag 1. juni blev dagen, hvor micropigerne fra TeamGym Djurs hev guldet hjem til klubben ved Danmarksmesterskaberne i TeamGym, som blev afholdt i Brøndbyhallen foran 3000 tilskuere. Ud over publikum i hallen, kunne gymnastikglade fans ligeledes følge konkurrencen via livestream hjemme fra stuerne.

De ni piger leverede en superflot konkurrence fyldt med djursmagi i alle tre discipliner. Resultatet er en fuldstændig vild præstation af de dygtige piger, som vinder med en samlet pointscore på 46,666 point, hvilket er hele 3,233 point mere end Rødovre og Omegns Gymmastikforening, der snuppede sølv og 3,450 point foran pigerne fra Greve, der indkasserede bronzemedaljen.

Det er allerførste gang, at en titel af den kaliber er havnet hos TeamGym Djurs, og pigerne har dermed igen skrevet Djurs-historie. Pigerne har haft en helt forrygende sæson, hvor de først blev Regionsmestre i Region Vest, derefter Forbundsmestre og nu slutter af med kronen på værket med titlen som Danske Mestre 2019.

Konkurrencen blev i øvrigt overværet af ingen ringere end selveste præsidenten af Det Internationale Gymnastikforbund (FIG) Mr. Watanabe. Japanske Mr. Watanabe var inviteret til Danmark af TeamGym Danmark for at overvære de Danske Mesterskaber, da Danmark skal afholde EM i 2020, og man fra forbundets side arbejder på at få et VM op at stå i fremtiden.

Mr. Watanabe var meget imponeret over Djurs-pigernes flotte konkurrence, og han kom personligt hen og lykkeønskede pigerne efter konkurrencen og ønskede at få taget et billede med dem. En stor oplevelse for pigerne.

Publiceret 03 June 2019 11:40