GoCook-bussen ruller op foran SuperBrugsen i Glesborg fredag 24. maj.

GoCook-bussen ruller op foran SuperBrugsen i Glesborg fredag 24. maj. Pressebillede

Grønne pizzaer fra 4. klasse

Mobil madbus parkerer ved SuperBrugsen i Glesborg

Af
Søren Andersen

GLESBORG SuperBrugsen i Glesborg vil lære børene fra Glesborg Skoles 4. klasse at bage grønne pizzaer. Det sker fredag 24. maj fra klokken 13.30 til 16. Så hopper eleverne fra Glesborg Skoles 4. klassetrin ombord i GoCooks rullende køkken - en mobil madbus, der parkerer foran Superbrugsen i Glesborg .

Børnene vil udfordre deres madmod og bage 100 procent deres egne grønne pizzaer, og uddele smagsprøver til alle nysgerrige kunder og forbipasserende.

"I Superbrugsen ønsker vi at støtte op om en hverdag i familierne, hvor vi laver mad sammen. Det skal være sundt at leve nemt, og børnene skal med i køkkenet, så de kan blive den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre. I en travl hverdag kan en del familier måske ikke finde tid til at være sammen om madlavningen, men børnene kan langt mere i et køkken end både de selv og deres forældre måske lige går og tror. Derfor har vi skaffet GoCooks mobile madbus til Glesborg, så de kan hjælpe os med at udfordre børnenes madmod," siger Jens Lohmann, der er formand for bestyrelsen i den lokale brugs i Glesborg.

Børnene kender det

GoCook er Coops nationale madprojekt for børn, der hvert år inspirerer flere end 155.000 skoleelever til at erobre deres plads i køkkenet derhjemme. Børnene kender GoCook og GoCook-mobilen fra tv-udsendelserne ”Gorm & 100% din ret” sendt på DR Ultra og TV2, fra den faste madside i børneavisen Kids’ News og fra GoCook Smagekassen - et undervisningsmateriale, som tre ud af fire danske grundskoler bruger i madkundskab.

Eleverne fra Glesborg Skole kender desuden GoCooks materialer fra flere arrangementer på skolen.

Madglæde i børnenes univers

Når GoCooks madformidlere i maj ruller ud til 20 Coop butikker i hele landet, er GoCook-mobilen proppet med årstidens grøntsager, som børnene tryller på hjemmelavede pizzaer.

"Børnene får mod på at smage på nye grøntsager, når de hakker og snitter dem selv. Børn spiser ikke grøntsager bare fordi det er oppe i tiden. De vil have, at grøntsager skal smage godt. Og det kræver lidt flere kompetencer i køkkenet, end når man bare steger kød. Derfor er det vigtigt at børnene lærer at lave mad," siger projektchef Bente Svane Nielsen.

Og der er behov for at hjælpe børn og unge ind i køkkenet. Coops undersøgelser viste i 2012, at kun 4 procent af børnene var med, når der skulle laves mad hjemme i familierne. Med GoCooks indsats er andelen rykket til 7 procent i 2016, men det kan blive endnu bedre.

Publiceret 19 May 2019 00:00