Søren Larsen serverede morgenmad for Morten Østergaard efter, at den radikale leder havde overnattet hos ham i Grenaa.

Søren Larsen serverede morgenmad for Morten Østergaard efter, at den radikale leder havde overnattet hos ham i Grenaa. Pressebillede

Radikal leder valgte sofaen i Grenaa

Morten Østergaard har droppet hoteller i valgkampen

Af
Søren Andersen

GRENAA Forleden overnattede politisk leder for Radikale Venstre, Morten Østergaard, hos Søren Larsen i Grenaa. Morten Østergaard har droppet egen seng og hoteller i valgkampen og sover hos danskere, der vil rede op på en sofa.

Da valget blev udskrevet annoncerede Morten Østergaard, at han ville overnatte hos danskere under valgkampen. Og allerede dagen efter havde han fået over 200 henvendelser fra danskere, der gerne vil have ham på overnatning.

Morten Østergaard er overvældet over interessen. Han er samtidig glad for, at det er muligt at få valget til at handle om danskerne. For ifølge Morten Østergaard er politikerne blevet så optagede af magt-spil og Christiansborg-fnidder, at befolkningen har mistet troen på, at politikerne arbejder for dem.

”Jeg er dødtræt af, at Christiansborg sander til i symbolpolitik som maskeringsforbud, vildsvinehegn og øer til 759 mio. kr. De sidste fire år har dansk politik ikke taget livtag med de store udfordringer: Klimaet, integrationen og velfærden. I stedet har vi spildt tiden på ligegyldigheder", siger Morten Østergaard.

Under besøget fortalte Søren Larsen om sine arbejdsskader, som i dag gør, at han er på førtidspension. Og det gjorde indtryk på Morten Østergaard, som kaldte Søren Larsens kamp for ”David mod Goliat”-kampen.

"Jeg fornemmer på Sørens fortælling, at rigtig mange mennesker slås med systemet, både pensionsselskaber og kommunen. Når vi laver lovgivning på Christiansborg, får vi først problemerne ind under huden, når vi taler med dem, som slås med systemet, og det har jeg sagt tak til Søren for, at jeg kunne," fortæller Morten Østergaard.

Publiceret 17 May 2019 15:06