Hos DanGuitar.dk er ukulelen gået fra nicheprodukt til storsælger på ganske få år, med flere end 20 solgte ukuleler om dagen. Det fortæller indehaver, Thomas Svenstrup. Foto: Martin Gravgaard

Hos DanGuitar.dk er ukulelen gået fra nicheprodukt til storsælger på ganske få år, med flere end 20 solgte ukuleler om dagen. Det fortæller indehaver, Thomas Svenstrup. Foto: Martin Gravgaard

Ukulelen går sin sejrsgang blandt danske musikinteresserede

DanGuitar i Grenaa melder om en markant fremgang i salget af ukuleler

trend Salget af ukuleler hos musikbutikken DanGuitar.dk i Grenaa er steget markant de sidste fem år fra en håndfuld til flere end 20 om dagen. En interesse for instrumentet som ikke kun DanGuitar, men også musikskolerne, oplever.

Ukulelen er gået fra at være et underspillet instrument til over de seneste fem år at have opnået en voksende popularitet blandt danskerne.

På musikskolerne er instrumentet gået mærkbart frem fra seks til 168 elever, svarende til en stigning på 2.700 procent i antallet af elever, som går til undervisning i den lille guitar. Det viser helt friske tal fra Danmarks Statistik, som hvert år udkommer med en opgørelse over musikskolernes elev- og instrumentfordeling.

Fra niche til bestseller

Foruden den spirende interesse for undervisning i det lille instrument, melder musikbutikken DanGuitar.dk, der blandt andet forhandler og vejleder om ukuleler, også om en stigende interesse for det eksotiske strengeinstrument.

"Det er en ret markant fremgang, vi har oplevet, for at sige det mildt. For få år siden var ukulelen i langt højere grad et nicheprodukt, men i dag er det vores absolut bedst sælgende varegruppe. Jeg tror vi gennem vores fysiske butik og netbutik sælger mere end 20 ukuleler om dagen," siger indehaveren af DanGuitar.dk, Thomas Svenstrup i en pressemeddelelse.

Om det hawaiianske strengeinstrument er en modedille, der går over, det er der imidlertid ikke noget, der tyder på endnu. Godt hjulpet på vej af virale YouTube-videoer og en fladere indlæringskurve for instrumentet end eksempelvis guitaren, så er ukulelen en god vej ind i musikken. Og så er danskerne rigtig gode til at inspirere hinanden med ukulelens både anderledes sjove lyd og hippe facon.

"Vi så for nogle år siden, hvordan spillet Guitar Hero var med til at drive interessen for elguitarer, nu er det i høj grad YouTube og venner, som inspirerer de unge til at slå tonen an på ukulelen, og vi oplever i hvert fald ingen afmatning i interessen for det lille instrument," fortæller Thomas Svenstrup fra Danguitar.dk, der er blandt Danmarks førende forhandlere af musikinstrumenter med mere end 18 års erfaring i online handel med musikinstrumenter til både begyndere og professionelle.

gs

Publiceret 11 April 2019 14:00

SENESTE TV