Udstillingen i Baunhøj Mølle omfatter blandt andet keramik.

Udstillingen i Baunhøj Mølle omfatter blandt andet keramik. Pressebillede

Prof Kunst Norddjurs i Baunhøj Mølle

Fernisering på udstilling fredag 12. april

Af
Søren Andersen

GRENAA Baunhøj Mølle har inviteret Prof Kunst Norddjurs til at udstille i påsken - og lidt til. Gruppen har siden de markerede sig med tre spektakulære udstillinger i 2017, arbejdet målrettet på et nyt projekt og samtidig indlemmet to nye medlemmer. Det drejer sig om grafikeren Katja Herrik og Bent Vinkler som arbejder med pileflet.

Katja Herrik er en alsidig kunstner, som i sin grafik er stærkt inspireret af naturen med hovedvægt på dyremotiver. Hun er forfatter og illustrator til børnebogen Ridderfortællinger som udkom sidste år. Katja Herrik har lavet udsmykninger i de lukkede statsfængsler og underviser på kunstskolen Bifrost i Randers.

Bent Vinkler er kendt for sit gode håndværk og stærke formsans i pile-flet, som strækker sig fra brugskunst over til skulptur og land-art. Han har mange udstillinger bag sig i ind- og udland, blandt andet på Baunhøj Mølle, Kunstindustrimuseet i København samt i Frankfurt og New York. Dermed har denne lokalforankrede gruppe fået udvidet sin diversitet i både materialer og udtryk.

Det nye projekt til påskeudstillingen består i, at keramikerne Troels og Aase Kvorning har inviteret medlemmerne ind i deres værksted. Kunstnerne har hver især dekoreret to store ler-fade som udstilles på gulvarealet, suppleret med kunstnernes nyeste værker der består af keramik, grafik, maleri, pileflet, skulptur og akvarel m.m. Ud over de nye medlemmer består gruppen af Aase Kvorning, Bente Lyhne, Karin Normann, Ketty Steffensen, Morten Skovmand, Ole Stenholm, Trine Brix, Troels Kvorning og Vidar Utvik.

Der er fernisering fredag 12. april klokken 17-19.

Udstillingen kan ses til 12. maj tirsdag-søndag klokken 13-17 samt alle helligdage.

Publiceret 10 April 2019 15:00

SENESTE TV