Positive strømninger og støtte

Listen af aktiviteter i Café Grenaa er lang bag ved daglig leder Kenneth Flammild.

Den menneskelige investering virker i Café Grenaa

Mental sundhed gennem kost og bevægelse kommer i fokus i 2019

Af
Simon Carlson

Grenaa Noget af det første, der møder øjet, når man træder ind i Café Grenaa er den lange række af laminerede flyers, der hænger i entréen. Hver flyer repræsenterer en aktivitet i det sociale værested, og listen er efterhånden ved at ret omfattende. Der er mere eller mindre noget for enhver smag og temperament. Det kan også ses på aktiviteten på en almindelig tirsdag formiddag. Caféen emmer af liv. Det går i den helt rigtige retning, fortæller Café Grenaas daglige leder Kenneth Flammild.

"Vi ser flere og flere borgere, der gerne vil mødes om nogle aktiviteter, som der opstår et fællesskab igennem. Det kan for eksempel være en lille ting som vores fælles gåture om onsdagen. Sidste år var der som regel kun fire, der gik med, men i år er vi altså oppe på 15-18 personer, som går med og får sig nogle fælles oplevelser," siger Kenneth Flammild.

Nye muligheder

Han kalder det investering i mennesker, og den tankegang kan de godt følge i Norddjurs Provsti. De to parter har netop lavet en ny aftale, der fra 2020 sender 100.000 støttekroner om året til Café Grenaa, og det giver blandt andet mulighed for at udvikle og udvide rækken af tilbud til gæsterne.

Et af de næste store projekter, som Café Grenaa tager hul på, er et kontinuerligt forløb, der fokuserer på mental sundhed gennem kost og bevægelse.

Finder motivationen

Et centralt punkt i det nye projekt er stadig de fælles oplevelser, hvorfor fællesspisning bliver et centralt punkt i projektet. Inden man når til middagen er man således sammen om indkøb og madlavning, og det er der en særlig grund til.

"Målet med det er at hjælpe til med at ændre nogle livsstile, men vi ved godt, at det kan tage tid og ikke nødvendigvis sker over tre eller fem måneder. Derfor er der heller ikke en slutdato på forløbet for alle skal have muligheden for at slutte sig til undervejs," lyder det fra Kenneth Flammild, der uddyber det kommende forløb.

"Det handler enormt meget om tryghed, når man vil ændre sin livsstil, og derfor tager det udgangspunkt i den enkelte person. Vi vil gerne tilknytte både en diætist og en fysioterapeut, som kan gøre folk opmærksomme på, hvad man har brug for, og hvad man kan klare. Når man ved det, så tror jeg på, at der er større motivation for arbejde med sin kost og sin bevægelse," forklarer Kenneth Flammild.

Projektet er stadig ved at finde sin form. Blandt andet er Kenneth Flammild på udkig efter en diætist, der har lyst til at involvere sig i forløbet.

Kenneth Flammild forventer dog, at projektet så småt kan begynde i løbet af de første sommermåneder.

Publiceret 20 March 2019 11:30

SENESTE TV