Bestyrelsen i Business Djursland ser således ud efter sidste uges generalforsamling. Pressefoto

Bestyrelsen i Business Djursland ser således ud efter sidste uges generalforsamling. Pressefoto

Business Djursland klar til mere proaktiv indsats

Djursland Erhvervsforeningen Business Djursland holdt i sidste uge generalforsamling på Ebeltoft Vandrerhjem.

Efter formalia var på plads gav dirigenten (Advokat Mette Haase Lindhardt) ordet til formand Bjarne Nielsen for beretning," skriver Business Djursland i en pressemeddelelse.

Bjarne Nielsen havde valgt at slå ned på et par konkrete områder hvor Business Djursland ifølge ham havde sat sit aftryk i 2018.

"Vi har gennem 2018 været en del af styregruppen i Cirkulært innovationsnetværk, som vi etablerede sammen med Syddjurs Kommune. Et tiltag der har vist sig klart at have sin berettigelse, da de mange deltagende virksomheder igennem netværket skaber værdi for sig selv, hinanden og for mijøet," fortalte Bjarne Nielsen , som også bemærkede, at Business Djurslands kompetenceudvalg, der er sammensat af repræsentanter fra Erhvervsliv, viden- og uddannelsesinstitutioner og fagbevægelsen blev inviteret ind som inspirator/følgegruppe i arbejdet med at definere en erhvervspolitik for Syddjurs Kommune.

Lokal og proaktiv

Business Djursland har ligeledes over flere gange i 2018 været hørings- og dialogpartner i Norddjurs Kommune, for at være med til at sikre, at investeringer i erhverv ikke totalt udvandes i kommunens økonomiske situation.

Business Djursland kunne på generalforsamlingen også uddybe erhvervsforeningens nye strategi. Den skal være mere proaktiv og erhvervsfremmende, hvilket kræver stærke økonomiske kræfter, når erhvervsforeningen stadig ønsker at være økonomisk uafhængig af kommunerne.

”Hvis kommunerne finansierer bilen og motoren, så kan man med rette forvente, at de også vil bestemme hvor vi skal køre hen, og med hvilken fart. Det ønsker vi ikke at være begrænset af, for så får vi aldrig den proaktive lokalforankrede erhvervsfremme som vi har behov for," udtaler formand Bjarne Nielsen.

Efter en konstruktiv debat om hvad proaktiv erhvervsfremme er for en størrelse, samt hvilken værdi det kan skabe for den enkelte, blev strategi og finansiering sat til afstemning, og bestyrelsen blev tildelt mandat fra generalforsamlingen, til at arbejde videre med at føre strategien for proaktiv erhvervsfremme ud i livet.

Herefter var der valg til bestyrelsen. Det blev til genvalg for Bjarne Nielsen, Mads F. Petersen og Ole Sørensen. Rasmus Henriksen valgte at skifte sin bestyrelsespost ud med en plads som suppleant, og Hanne Joan Sloth trådte ud af bestyrelsen. Ind kom i stedet Henrik Carstensen (dir. I Grenaa Havn), samt ejerleder Vibeke Tuxen.

Publiceret 18 March 2019 17:00

SENESTE TV