Michael Jul Skov - nummer to fra venstre - fra Grenaa Bowlingcenter stod klar med kagemand, da 25 års jubilæet i Ældre Sagens bowlingafdeling skulle markeres. Bowlingspillerne er Knud Sørensen, Henning Sørensen og Inger Willumsgaard.

Michael Jul Skov - nummer to fra venstre - fra Grenaa Bowlingcenter stod klar med kagemand, da 25 års jubilæet i Ældre Sagens bowlingafdeling skulle markeres. Bowlingspillerne er Knud Sørensen, Henning Sørensen og Inger Willumsgaard. Foto: Søren Andersen

25 år med bowling på programmet

Ældre Sagen i Grenaa var hurtigt på banen, da Grenaa Bowlingcenter åbnede i 1994. To spillere har været med alle 25 år

Af
Søren Andersen

GRENAA Ældre Sagen i Grenaa var i bogstaveligste forstand hurtigt på banen med et tilbud til medlemmerne, da Grenaa Bowlingcenter åbnede dørene 15. februar 1994.

Bowling var en helt ny aktivitet i Grenaa, hvor man dog tidligere havde set mindre udgaver af en bane og også en keglebane - som er noget helt andet end bowling.

Ældre Sagen udbød bowling til medlemmerne og var egentlig klar til at trille de første kugler 28. februar 1994 - men måtte aflyse på grund af snestorm, så første dag med bowling var i stedet torsdag 14. marts. Med andre ord er 25 års jubilæet netop klaret - og det markerede man i Grenaa Bowlingcenter med kagemand og rød kegle - som giver drikkevarer til banen, hvis man laver strike i første forsøg og vælter alle ti kegler.

Voksende succes

Siden har mandagen været helliget bowling i Ældre Sagen i Grenaa - og med voksende succes, må man sige. Fra at kunne stille med spillere til en enkelt bane, spilles der nu fem timer på alle baner. Kaffen står klar fra morgenstunden, når de ældre bowlere rykker ind.

"Der er 139 tilmeldt bowling, og der spilles med faste makkere på de enkelte baner," fortæller formand Henning Sørensen, der tager imod betaling og uddeler scorekort til bowlingspillerne, for der holdes styr på resultaterne og uddeles pokaler og præmier til julefrokosten.

Sæsonen sluttes af 6. maj - og så holdes der sommerferie indtil den første mandag i september.

"Så har folk tid til også at passe kolonihaven" siger Henning.

To af Ældre Sagens bowlere har været aktive i alle 25 år - Inger Willumsgaard og Knud Sørensen.

"Det lød spændende med bowling, så det ville vi gerne være med til," siger de nærmest i kor.

De er også enige om, at de trods de mange års bowlingspil ikke er blevet bedre.

"Nej, vi kan godt mærke, at vi er blevet ældre. Vi er nødt til at spille med lettere kugler end tidligere," siger de.

Ægtepar tog pokalerne

Knud Sørensen fortæller, at han et år vandt turneringen i Grenaa hos herrerne - og hans nu afdøde hustru vandt hos damerne.

"Vi fik hver vores pokal for det, og vi fik at vide, at det aldrig tidligere var sket i Ældre Sagen i Jylland, at et ægtepar sammen havde vundet," husker Knud Sørensen.

Han siger, at han har 13 pokaler i skabet derhjemme, så han har gennem årene været en ganske habil bowler. Altid på samme bane - nummer fire.

"Men det er ikke det, der trækker. Det er det sociale ved at komme hjemmefra og møde andre mennesker, der gør det sjovt at komme her," siger Knud - og Inger er helt enig.

"Jeg har været nødt til at holde en pause, men banen står klar til mig. Man skal have en god ryg og en god balance, når man bowler," siger hun.

Scorer man 180 points i ét spil, koster det en omgang øl til de andre på banen. De enkelte hold kan selv aftale andre regler - og hos nogle koster det også en omgang, hvis man laver tre strikes på stribe.

"Det er ikke helt så let at hverve nye medlemmer som tidligere.

"Engang kunne man stå på venteliste et helt år før der var plads, og det havde nogle svært ved at forstå. Men sådan er det ikke længere. Nu er der plads til alle," siger Henning Sørensen.

Publiceret 18 March 2019 14:42

SENESTE TV