Der er brugt mange timer på at øve til dette års teaterkoncert på Grenaa Gymnasium.

Der er brugt mange timer på at øve til dette års teaterkoncert på Grenaa Gymnasium. Foto: Søren Andersen

Teaterkoncert på Grenaa Gymnasium

150 af skolens elever giver den musikalsk gas i "In the Name of Love"

Af
Søren Andersen

GRENAA Teaterkoncerter er et hit på mange scener i ind- og udland - og nu også på Grenaa Gymnasium, hvor ikke færre end 150 af skolens elever giver den gas i forestillingen "In the Name of Love, som kan ses og opleves af alle interesserede.

Teaterkoncerten bliver opført klokken 19 fra onsdag 20. marts til fredag d. 22. marts. Der kan købes billet til teaterkoncerten via https://grenaa-gym.safeticket.dk/da eller ved indgangen fra kl. 18.30.

"Teaterkoncerten byder på alt fra ældre og helt ny pop og rockmusik. Der vil være kendte hits og mindre kendte sange, gamle amerikanske evergreens og en dansk revyvise, Månestrålen fra 1939, så der burde være noget for enhver smag," fortæller Ellen Møller, der er musiklærer på Grenaa Gymnasium.

Anna Sofie Binder, der går i 3.g på gymnasiet, fortæller: "Teaterkoncerten handler om alle de stadier af kærlighed man møder gennem livet – fra forelskelse til når kærligheden hører op."

Det er elever på skolen i samarbejde med musiklærerne, som har skabt teaterkoncerten.

"Den er stablet på benene af en styregruppe på ni elever og et par af lærerne. De startede arbejdet med teaterkoncerten allerede i efteråret, og har sat nogle ydre rammer for alle undergrupperne i teaterkoncerten. Herfra har det været de individuelle gruppers opgave at finpudse og realisere hele ideen for årets tema," fortæller Anna Sofie Binder.

Undergrupperne, som Anna Sofie nævner, er alt fra band over dansere og sangere til kulisser, madhold og PR. Altså en ikke helt lille operation som i alt fem af skolens lærere også er involveret i, ikke mindst skolens musiklærere.

Anna Sofies egen rolle i forbindelse med teaterkoncerten er i PR-gruppen.

"I PR-gruppen har vi ører og øjne med i alle grupper. Vi sørger at oplyse om og brande teaterkoncerten. Vi laver bl.a. konkurrencer, laver interviews og produktion af plakat," fortæller hun.

"Jeg synes det teaterkoncerten er enormt hyggelig at være en del af, man får bekendtskaber på tværs af alder, klassetrin og uddannelse her på gymnasiet. Selvfølgelig er der et ansvar, der følger med at skulle sørge for at få omtale om det, vi alle arbejder så hårdt for at få stablet på benene. Men ansvaret styrker det sammenhold vi opbygger i grupperne."

Der er teaterkoncert eller musical hvert andet år på Grenaa Gymnasium.

"Jeg var også med i teaterkoncerten da jeg gik i 1.g. Her var jeg en af danserne. Den gode oplevelse jeg havde dengang, viser sig allerede i dette års teaterkoncert," siger Anna Sofie.

Forestillingen starter kl. 19.00.

Publiceret 14 March 2019 13:30