Kostskoleleder Helle Høgh (yderst til højre) sammen med kostlærerne på Grenaa Gymnasiums kostskole.

Kostskoleleder Helle Høgh (yderst til højre) sammen med kostlærerne på Grenaa Gymnasiums kostskole. Pressebillede

Gymnasiets kostskole åbner dørene

Der dækkes op til internationalt kaffebord lørdag 23. februar

Af
Søren Andersen

GRENAA Ikke alle elever på Grenaa Gymnasium bor hjemme hos forældrene. Gymnasiet har en kostskole, hvor cirka 110 af skolens elever bor. Kostskolen er rødstensblokken på hjørnet af N.P. Josiassensvej og Fuglevænget lige overfor Grenaa Gymnasiums parkeringsplads.

"Vi tror, at der er mange her i Grenaa og omegn, som ikke ved, at Grenaa Gymnasium har en kostskole. Og der er i hvert fald mange, som aldrig har haft mulighed for at besøge os," fortæller kostskoleleder Helle Høgh.

"Derfor inviterer vi nu inden for på en lørdag, hvor vi vil stå klar med et internationalt kaffebord. Der vil være mulighed for at snakke med ansatte og elever og se sig omkring. Man kan også få en rundvisning og se nogle af elevernes værelser og vores øvrige faciliteter," fortæller hun.

En stor del af eleverne på kostskolen bor der, fordi deres forældre opholder sig langt væk – for eksempel i Vietnam eller USA, men såmænd også tættere på som for eksempel Frankrig, Storbritannien eller Letland. De fleste af de elever tager den internationale studentereksamen, IB Diploma, på Grenaa Gymnasium. Der er også elever med helt lokale rødder, som er i gang med STX og HF.

"Nogle har måske undret sig over, hvorfor man ind i mellem passerer unge mennesker på gaderne i Grenaa, der taler engelsk med hinanden. Det er altså sandsynligvis vores elever," siger Helle Høgh.

”Det betyder naturligvis, at der bliver talt en del engelsk på kostskolen, men det skal ikke afskrække nogen, forsikrer Helle Høgh.

”De elever, som tager imod lørdag 23. februar taler alle dansk."

Det internationale kaffebord er åbent fra klokken 14-17 og alle er velkomne.

Publiceret 21 February 2019 00:00