Fredrik Lundin gæster Grenaa med et band af musikere fra landene omkring Østersøen.

Fredrik Lundin gæster Grenaa med et band af musikere fra landene omkring Østersøen. Foto: Thomas Lekfeldt, Ritzau Scanpix

Jazz fra den øverste hylde

Fredrik Lundin har samlet band rundt om Østersøen

Af
Søren Andersen

GRENAA Det er melodisk jazz fra allerøverste hylde, der serveres i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa lørdag 23. februar klokken 20.

Altid eventyrlystne Fredrik Lundin har været rundt i Østersø-området for at samle de fineste musikere til dette projekt. Fra Polen kommer den stærke trompetist Tomasz Dabrowsky, fra Sverige kommer Petter Hängsel på trombone og Joel Illerhag på bas samt et “selvskabt instrument”. Endelig er Danmark repræsenteret med trommeslageren Anders Provis og kapelmesteren selv, Fredrik Lundin, på saxofoner.

Publikum skal forvente unge, søgende musikere, der arbejder med originale Lundin-kompositioner. I disse kompositioner er der gennemkomponerede, melodiske passager alternerende med friere improvisationer. Det er med garanti spændende, for musikerne er fremragende, og Fredrik Lundin har altid noget på hjerte. Det er et lille, stort orkester - få personer med en stor fælles lyd. Der er masser af klangmuligheder i de tre blæsere og bas/trommer.

Aftenens orkester er altså et moderne orkester, der tør prøve nye grænser af uden at sætte tilhørerne af. Publikum bliver udfordret, men sådan er jazz også. Eventyret kommer til dem, der opsøger det.

Fredrik Lundin har i sin karriere modtaget et hav af priser for sit virke.

Publiceret 20 February 2019 00:00