Anthony Bjerregaard er nyvalgt formand for Grenaa Golfklub.

Anthony Bjerregaard er nyvalgt formand for Grenaa Golfklub. Foto: Søren Andersen

I Grenaa er golf ikke lig med ternede bukser og slips

Grenaa Golfklub har fået ny formand, der vil aflive myten om golf som en eksklusiv sport

Af
Søren Andersen

GRENAA Golfsportens image som en idræt, der kun kan udføres i ternede bukser og gerne med slips, skal aflives, hvis det står til Grenaa Golfklubs nyvalgte formand, Anthony Bjerregaard. Han vil åbne grenaaensernes øjne for, at man har en golfbane, som sagtens kan nydes, selv om man ikke er aktiv med køller og jern - men bare vil have en oplevelse i naturen.

Anthony Bjerregaard har på formandsposten afløst Ole Lyng, der har siddet i golfklubbens bestyrelse i 28 år - og fortsat sidder der.

Den nye formand kalder Grenaas golfbane for et paradis, som mange slet ikke kender til - og det skal der gøres noget ved.

Golf på losseplads

Grenaa fik en golfbane i 1984 - indrettet på byens gamle losseplads - og i 1992 udvidet til de nuværende 18 huller.

"Jeg kom til Grenaa i 1976, da jeg fik job på Grenaa Handelsskole. Og fra 1979 tog jeg dagligt turen til arbejde fra bopælen i Kolind og husker, hvor forfærdeligt et syn det var at køre forbi den gamle losseplads med brændende affald og en forfærdelig stank. Der er virkelig sket en voldsom forbedring af området siden - og jeg kan kun opfordre alle til at gå en tur i området og se, hvor smukt det er blevet," siger Anthony Bjerregaard.

I den forbindelse peger han på, at man i Grenaa Golfklub er gået i samarbejde med Norddjurs Kommune om at etablere et stisystem i området. Og man har en petanquebane, som alle må benytte helt gratis.

Ikke lukket land

"Jeg møder mange i Grenaa, som tror, at golfbanen er lukket land for dem. Og mener, at golf er en eksklusiv sport, men sådan er det i hvert fald ikke i Grenaa, hvor chancen for at møde en tømrer på golfbanen er større end muligheden for at se en direktør," siger han.

Idrætsudøver har han været hele livet. Har dyrket håndbold, badminton og især fodbold, hvor han sluttede på førsteholdet i Kolind som 40-årig, inden en skade satte en stopper for mere fodboldspil.

"Så var jeg på en tur til USA, hvor en amerikansk ven tog mig med på en golfbane. Jeg var solgt med det samme og meldte mig ind i Grenaa Golfklub, da jeg kom hjem."

Det var i 1990 - og det var i en tid, hvor nye medlemmer myldrede til i golfklubberne. Også den i Grenaa, hvor man endog havde venteliste og kunne tillade sig at opkræve et indskud af de nye medlemmer.

Faldende medlemstal

"Sådan er det ikke længere. Vi lider under et faldende medlemstal. Det toppede med 800 medlemmer. I dag er vi 500 og skal gerne være 700 for at have en tilfredsstillende økonomi," siger Anthony Bjerregaard, der sammen med sin bestyrelse tænker tanker om, hvordan medlemstallet i klubben kan øges.

"Det er en udfordring, at en golfrunde tager en fire-fem timer, så mange tænker, at det har de slet ikke tid til. Men hvor ellers finder man en sport, hvor alle kan have fornøjelse af at spille med hinanden på grund af handicapsystemet. Hvor man kan kombinere motion og natur - og jeg vil vove den påstand, at man bliver bedre og bedre med alderen," siger Anthony Bjerregaard, der spiller 75-100 golfrunder på et år - og har spillet golf i både USA, Østen og Afrika og i det meste af Europa. Golfsættet er altid en vigtig del af bagagen, når han er på rejse.

En anden udfordring i Grenaa Golfklub er, at gennemsnitsalderen med hans ord stiger med en om året. Med andre ord - det kniber med at få unge til at spille golf.

"Derfor skal vi gøre mere for at fastholde de ældre medlemmer. Vi skal gøre det muligt at leje en lille elscooter til at komme rundt på banen med. Og huske på, at det aldrig er for sent at begynde at spille golf. Vi har for nylig fået en indmeldelse fra en mand på 81 år - og han vandt et par flasker vin i sin allerførste match. Det er da en succesoplevelse, han ser tilbage på med glæde," siger Anthony Bjerregaard, der minder om, at en golfspiller gå 11.245 skridt på en golfrunde og statistikken viser, at golfspillere lægger år til deres liv.

Publiceret 19 February 2019 00:00