Rapperen Nikoline kan opleves i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa fredag 22. februar.

Rapperen Nikoline kan opleves i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa fredag 22. februar. Pressebillede

Nikoline forstår at provokere

Dansk rap på scenen i Pavillonen

Af
Søren Andersen

GRENAA Det er en ung kvinde, som kender vejen til provokation, der fredag 22. februar klokken 20 kan opleves i Kulturhuset Pavillonen i Grenaa.

Den hårdtslående rapper Nikoline debuterede i marts 2017 med det oprørske nummer “Tæsk til alle”. Efterfølgeren "Flertallet er dumme" hvor hun skyder til måls efter en række politikere, skabte en del røre. DF's kulturordfører Alex Ahrendtsen kritiserede blandt andet, at videoen var blevet støttet af Statens Kunstfond og mente, at hun burde blive politianmeldt for at opfordre til vold, hvilket hun også blev. Politiet valgte dog ikke at rejse tiltale.

På livefronten er Nikoline en ren rå energiudladning og har fået stor succes på flere festivaller. Hun tager ytringsfriheden til sit maksimum i ransagelse af det danske demokrati og formår igennem sin musik at give folk et tiltrængt afløb for vreden.

Nikolines fulde navn er Nikoline Vicic Sunshine Rasmussen. Hun er født i 1987 og opvokset i Jyllinge, har en kandidat i fysik og er uddannet klassisk guitarist. Lige nu læser hun jura på Københavns Universitet ved siden af musikken.

Nikoline modtog Agnes Henningsen Prisen 2018, som ”hædrer en person, der har gjort en særlig indsats ved sit mod og en vedholdende og provokerende indsats for at fremme ligestilling og kampen mod sexisme i Agnes Henningsens ånd”.

Publiceret 18 February 2019 00:00