Debat: Torskedumt at sige nej til pingviner

Af
Bente Nordbek

Herman Bangsvej 16 Grenaa

DEBAT ”Det er torskedumt” siger Jens Meilvang til Lokalavisen. Og det, der ifølge Meilvang er torskedumt, er, at Norddjurs Kommune ønsker at bruge penge på et nyt Pingvinanlæg til Kattegatcentret i en tid, hvor de ældre kun kan få bad hver tredje uge. Men det, der er torskedumt, er, at Meilvang i sin hetz mod Norddjurs Kommune taler usandt: Alle ældre i Norddjurs Kommune har ret til et bad hver uge både før og efter de besparelser, der er gennemført.

I stedet for som Jens Meilvang at tale Norddjurs Kommune ned, bør man glæde sig over, at der stadig er nogen, der ønsker at udvikle i stedet for at afvikle Norddjurs. Hvor Jens Meilvang siger, at planerne om et pingvincenter er torskedumt, kunne man vel lige så godt sige, at der her er tale om rettidig omhu i Norddjurs Kommune: Kattegatcentret får mulighed for at skabe en ny attraktion, der vil øge besøgstallet og dermed turistindtægterne. Beskæftigelsen i Norddjurs bliver øget både som en følge af bygningen af det nye pingvincenter og som en følge af driften af det. De handlende i den så trængte midtby vil også kunne mærke, at der kommer flere turister til byen, og Kattegatcentret kan fastholde sin position som en vigtig medspiller både for folkeskolernes undervisning og som partner for forskerne på Århus Universitet.

Siger Norddjurs Kommune nej til at investere 15 millioner kr. i fremtiden, siger man samtidig nej tak til AP Møller fondens 25 millioner kr., og hvornår får vi igen muligheden for at få så mange penge til investeringer i vores kommune? Det vil sikkert vare mange år, for hvem vil understøtte en kommune, der kun kigger et halvt år frem?

Heldigvis har vi fornuftige politikere, der godt tør kigge længere frem end Jens Meilvang, og som derfor takker ja til millionerne.

Alt i alt burde nyheden om den store investering skabe optimisme og glæde blandt både borgere og politikere i Norddjurs. Det er trist, at Liberal Alliances Jens Meilvang blot for at score nogle billige politiske points kun ser det negative i et initiativ, der kan være med til at vende udviklingen i Norddjurs Kommune. En stor investering i udviklingen af et af kommunens vigtigste kultur- og turistcentre burde alle i Norddjurs tage positivt imod, for den viser, at det er muligt at skabe udvikling i kommunen og ikke kun afvikling!

Publiceret 18 February 2019 15:29