Sidste års vindere af Grenaa Gademusikerfestival bliver ikke de sidste. Et tilskud fra Norddjurs Kommune redder festivalen.

Sidste års vindere af Grenaa Gademusikerfestival bliver ikke de sidste. Et tilskud fra Norddjurs Kommune redder festivalen. Pressebillede

Nyt liv til gademusikerfestival

Kommunalt tilskud redder arrangementet

Af
Søren Andersen

GRENAA Grenaa Gademusikerfestival har under den kommunale budgetlægning i Norddjurs været på lidt usikker grund, men på det seneste møde i Norddjurs Kommunes kultur og fritidsudvalg har udvalget netop vedtaget en bevilling, der skaber grundlaget for gennemførelse af festivalen i 2019.

Festivalen siger selv i en pressemeddelelse, at den har haft en stigende succeskurve siden den første version, der blev til for nu fem år siden - og melder om en rivende udvikling.

Projektet er startet som et OP projekt (offentligt/privat), igangsat af Norddjurs Kommune af det daværende kulturudvalg og fritidsudvalg og gennemført af en arrangørgruppe bestående af ShopiCity i Grenaa, Djurs Musik og Eventforening, Kulturskolen, Ungdomsunivers/Arresten og UngNorddjurs og Pavillonen.

Idegrundlaget for denne aktivitet var, at kommunen, sammen med arrangørgruppen, private virksomheder – borgere/frivillige – opbygger en begivenhed, der ville kunne give kommunens borgere en stor oplevelse, samt tiltrække opmærksomhed også uden for kommunens grænser – i hele landet og på den lange bane også i udlandet.

"Der har i forbindelse med godkendelsen af vores ansøgning været en god dialog med kommunen omkring udviklingen og værdien af festivalen, med politikere, med udvalg og forvaltning, hvor idegrundlaget er blevet gennemdrøftet. Dialogen har ført til at Grenaa Gademusikerfestival også kan afholdes i 2019," siger arrangørerne i pressemeddelelsen.

"Vi har i forbindelse med vore drøftelser selvfølgelig også været omkring fremtiden, hvor vi har drøftet muligheden for at få fastlagt en fælles vision for Grenaa Gademusikerfestival. For den rette udvikling af Grenaa Gademusikerfestival kræver en landsigtet strategi, som ikke beror på budgetlægning og drøftelse af økonomiske forudsætninger fra gang til gang," siger Poul Rønholt fra arrangørgruppen.

"Jeg vil gerne bakke op om, at Grenaa Gademusikerfestival bliver en tilbagevendende og voksende begivenhed, der hvert år vil være med til at give borgere og turister en god oplevelse i købstadens hyggelige gademiljøer," siger formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Østergaard, V.

Publiceret 16 February 2019 00:00