Debat: Pingviner - nej tak

Af
Niels Busk Sørensen

Lupinskrænten 80, Grenaa

DEBAT På tirsdag skal kommunalbestyrelsen tage stilling til, om de vil bevilge 20 mio. kroner til et pingvincenter i Grenaa. Jeg regner selvfølgelig de 5 mio. kr. med som havnen vil give, det er jo også kommunens penge.

Jeg har da aldrig hørt noget så tosset. Kattegatcentrets ledelse og Stena Line tror det vil blive Grenaas redning og mener svenskere vil komme i hobetal for at se pingviner. Man har altså også pingviner i Sverige.

Hallo, har man set pingviner én gang behøver man da ikke se dem mere. Jeg så dem for første gang for mange år siden i Aalborg ZOO. Har for øvrigt også set dem i Dubai, men det er en helt anden sag, og tror ikke det er sådan et center man vil bygge i Grenaa med skiløjper, lifte, restauranter og hvad der eller høre sig til. For øvrigt er der også af og til udsendelser om pingviner i fjernsynet som er vældig gode.

Jeg gad godt vide hvad formanden for Voksen og plejeudvalget, Lars Møller, vil stemme. Han har jo lige været igennem store nedskæringer indenfor hans område. Skal det være pingviner eller varme hænder?

Jeg vil tro, at i Kattegatcentrets levetid, er der givet over 50 mio. kr. i kommunale tilskud. Skulle det så ikke snart kunne klare sig selv? Hvis ikke, så sælg det da til en kapitalfond, de plejer at have styr på tingene. Ellers må det lukke, kommunen kan ikke blive ved med at holde hånden under det.

Så kære politikere, i dette tilfælde synes jeg, at I skal følge jeres overbevisning, og ikke følge partidisciplinen.

Det kan jo sagtens udvikle sig til at blive den største skandale i Norddjurs, næstefter letbanen.

Publiceret 14 February 2019 00:00