Jonas Jacobsen glæder sig til at udvide med en stribe nye aktiviteter. Foto: John Pedersen

Jonas Jacobsen glæder sig til at udvide med en stribe nye aktiviteter. Foto: John Pedersen

Syndikatet udvider i nye lokaler

Brygmester Jonas Jacobsen har planer om at udvide med sodavands-bryggeri

Af
John Pedersen

AUNING Der rykker en helt anden form for kultur ind på Industrivej 114 i Auning, hvor musik og billedkunst i Kulturværkstedet nu bliver afløst af øl-kultur.

Det lokale bryghus Syndikatet er rykket ind og her er Jonas Jacobsen godt i gang med at indrette bygningen til, det nye formål.

Syndikatet er flyttet fra sit lejede lokale på Vestergade, hvor Apetit er ved at udvide i den helt store stil og derfor skal bruge nogle flere kvadratmeter til eget brug.

"Vi har næsten fået dobbelt så meget plads, omkring 480 kvadratmeter", fortæller Jonas, der siden sin debut som øl-brygger er blevet kendt for fine øl med navne som "Sekretæren", "Borgmesteren", "Frelseren", "Elskerinden", "Politikeren" og en stribe andre med lignende navne, der hver især fortæller en lille god historie med et twist.

Flyttet 100 ton øl

Der bliver tale om en stribe nyheder, som nu kan realiseres med de flere kvadratmeter selv om det egentlige lager bliver af samme størrelse som hidtil.

På sigt er det tanken at udvide lejemålet på parcellen med yderligere 250 kvadratmeter, hvor der så skal være lager.

I disse dage og uger er Industrivej 114 ved ar blive indrettet til det nye formål, hvor de mange ret så lokaler virkelig kommer til sin ret.

Selve flytningen er godt undervejs og der er til dato flyttet omkring 100 tons god, gedigen øl fra Syndikatets store sortiment.

På sigt er det planen at bryde det nuværende trægulv i det store lokale op og erstatte det med et mere solidt gulv.

I det store lokale har Jonas planer om at etablere et lille brygværk, hvor der kan produceres op til 500 liter øl.

Altså et ganske lille brygværk, hvor der alene bliver tale om at fremstille helt specielle øl som kun fremstilles og sælges i ganske lille mængde.

Jonas Jacobsen udsteder 100 aktier, der primært vil blive tilbudt folk i Auning-området og så kan blive medejere af det nye mini-bryghus i Auning.

Som hidtil vil Syndikatet blive ved med at få sine øl produceret ude i byen, blandt andet hos samarbejdspartneren Randers Bryghus.

Eksport til Belgien

"Det mest spændende for mig er at jeg får startet en produktion af sodavand. Det bliver eksklusive, fantasifulde sodavand og ikke en almindelig appelsinvand. Det bliver for eksempel med hindbær og mandarin eller en sodavand med kokos og ananas".

Jonas Jacobsen, der med Syndikatet har vundet flere flotte priser for bryghusets øl, får også indrettet et lille laboratorium, hvor han kan udvikle sine nye øl- og sodavandsprodukter og blandt andet lave eksperimenter med gær.

Og så kan den lokale brygmester lige fortæller i en sidebemærkning, at Syndikatet har fået sin første eksportordre i hus.

Og det er til Belgien, der på mange måder nærmest er alle special-øls moderland.

Ordren gælder to af Syndikatets lidt tunge stouts, som ikke lige er traditionelle i netop Belgien.

"Jeg elsker Belgien og har holdt mange ferier i landet, så jeg har lyst til at det skal starte i Belgien. Så må vi se om bukserne kan holde".

Showroom og ølsmagning

Jonas Jacobsen har også tænkt sig at udvide med Auning Øl-Shop. et showroom. hvor man kan komme og smage på de forskellige øl og sodavand og så ellers bestille varen på nettet.

"Det kunne også være sjovt, hvis vi vi kunne lave nogle mindre arrangementer i form af ølsmagninger for op til omkring 40 personer. Men det er først noget, der kommer i forbindelse med de forskellige udvidelser, så man kan invitere byen til at komme ind og smage og test-prøve".

På store flyttedag til de nye lokaliteter på Industrivej 114 blev der flyttet omkring 100 ton øl. Foto: Syndikatet

På store flyttedag til de nye lokaliteter på Industrivej 114 blev der flyttet omkring 100 ton øl. Foto: Syndikatet

Publiceret 11 February 2019 13:30

SENESTE TV