Finalen bød på fodboldlækkerier og masser af spænding til det sidste.

Finalen bød på fodboldlækkerier og masser af spænding til det sidste. Foto: Søren Andersen

Forrygende fodboldfest med fynsk triumf

Tommerup Efterskole snuppede DM-trofæet i Grenaa Idrætscenter

Af
Søren Andersen

GRENAA Hold da op for en forrygende fodboldfest, som der blev disket op med i Grenaa Idrætscenter, da Grenaa-drengen Nikolaj Søjmark for niende år i træk havde samlet ti af landets bedste indendørs fodboldhold for at afgøre, hvem der er Danmarks bedste i det specielle spil med fire mod fire på et halgulv.

Når det ender med en 5-4 sejr i et finalebrag, som først finder sin afgørelse på et Golden Goal efter forlænget spilletid, så kunne publikum i et tætpakket Grenaa Idrætscenter ikke forlange mere.

Der blev dagen igennem vist indendørs fodbold på absolut topniveau - med ganske jævnbyrdige hold på gulvet. Generationsskiftet er gennemført, hvor nye stjerner funkler på himlen - med styr på taktik, hurtige fødder, præcise spark og kondi til at presse konstant.

Stemningen var også i top dagern igennem - og naturligvis kulminerende i den afsluttende finale mellem Tommerup Efterskole og 5E Byg - altså en ren fynsk finale.

De to hold leverede en fantastisk kamp og et sandt drama, som måtte ud i Golden Goal afgørelse efter, at 5E Byg udlignede til 5-5 med 1/100 af et sekund igen. Herefter tog Mikkel Jespersen sagen i egen hånd og blev med stævnets sidste mål matchvinder for Tommerup Efterskole, som nu endelig fik den DM-triumf, som de har arbejdet så hårdt på at vinde.

Stævneleder Nikolaj Søjmark slog efter turneringen fast, at der også afvikles DM i indefodbold næste år til januar i Grenaa Idrætscenter.

Hårdt at arrangere

"Jo, vi skal have 10 års jubilæet med, men jeg vil ikke lægge skjul på, at det er hårdt at arrangere et stævne som dette stort set ene mand. Der er meget at se til, og i bedste fald løber det kun lige rundt, for der er mange udgifter, og jeg har luftet ideen om, at stævnet kan arrangeres på skift i forskellige haller," siger Nikolaj Søjmark.

Det lokale hold Grafisk ID havde chancen for at vinde DM-pokalen til ejendom ved at snuppe titlen for tredje år i træk, men nåede ikke frem til de afgørende kampe i år. Det samme gjaldt Neoperl Nordic med FC Djurslands Jeppe Juhl på holdkortet.

Så slutfacit efter en hektisk lørdag i Grenaa Idrætscenter blev, at Tommerup Efterskole kunne kåres som vinder af pokal og førstepræmie på 25.000 kroner, mens 5E Byg blev nummer to og snuppede 10.000 kroner til præmiekassen. Projekt Milen - eneste sjællandske hold - blev nummer tre og vandt 4000 kroner, og på fjerdepladsen var der 2000 kroner til Neoperl Nordic. Midtjysk Tag blev nummer fem og vinder af 1000 kroner og til Dansk PE Svejsning på sjettepladsen var 500 kroner.

Topscorer - og stævnets bedste spiller blev Jonas Skærlund, Tommerup Efterskole, med 16 mål, og som stævnets bedste målmand blev kåret Mathis Munk, Tommerup Efterskole.

All Star holdet: Mathis Munk, Tommerup Efterskole, Jonas Skærlund, Tommerup Efterskole, Marcus De Claville Berthelsen, 5E Byg A/S, Andreas Hansen, 5E Byg A/S, Mikkel Jespersen, Tommerup Efterskole, Mads Jørgensen, 5E Byg A/S.

Stævnet blev indledt med et U16-ministævne, hvor Allingåbro/Nørager vandt foran Randers FC og Grenaa IF.

Publiceret 20 January 2019 18:41