Debat: Vi skal videre sammen

Af
Else Søjmark

Formand for Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalget i Norddjurs, S

DEBAT 2018 er lagt bag - foran venter et næsten ubrugt 2019.

2018 var året, hvor jeg i forlængelse af kommunalvalget blev formand for det nye sammenlagte Erhvervs- og arbejdsmarkedsudvalg. Et nyt og spændende udvalg med nye muligheder og udfordringer på tværs af erhverv, beskæftigelse og uddannelse. Jeg sagde samtidig farvel til formandsposten for Kultur- og Udviklingsudvalget.

Tak til erhvervsforeninger, virksomheder, organisationer, uddannelsesinstitutioner med flere for at tage godt imod mig. 2018 har givet et fundament at bygge videre på i 2019. Det ser jeg frem til at gøre sammen med mit udvalg i 2019, hvor bl.a. den nye efterspørgselsorienterede erhvervsfremme lovgivning og det nye turisme destinationssamarbejde vil være i fokus.

Det var dog ikke uden vemod jeg sagde farvel til kulturen og de fantastiske samarbejdspartnere jeg her har haft gennem årene. Jeg er derfor også glad for at have kunnet bevare mange gode relationer. Tak.

Som jeg fortsat siger, så har kulturen væsentlig betydning for erhvervsområdet. Tænk eks. på Kulturbyårets effekter for turismen og dermed for erhvervslivet. Turismen er bl.a. en erhvervsmæssig styrkeposition, der er væsentlig for os her i Norddjurs, og derfor også et af de områder vi skal satse videre på.

Jeg har fortsat træffetider, hvor jeg som udvalgsformand har mulighed for dialog og inspiration fra borgere og aktører på mit område, dialog om det man gerne vil høre mere om eller dele. Det er en dialog, jeg sætter stor pris på.

2018 har på budt på økonomiske udfordringer. I 2019 skal vi videre sammen. Jeg glæder mig til det fortsatte udvalgsarbejde herunder samarbejdet med aktørerne på erhvervs-og arbejdsmarkedsområdet. Til en fortsat givende dialog med borgere, foreninger, virksomheder, organisationer og institutioner i Grenaa og hele vores skønne Norddjurs.

Tak for året der gik. Og et godt 2019 til os alle.

Publiceret 13 January 2019 00:00