Formanden for Grenaa Golfklub, Ole Lyng, overrakte blomster til 90 års fødselaren Paula Overgaard, da hun var klar til at slå ud til de ni hullers golf sammen med makkeren Jytte Ovesen.

Formanden for Grenaa Golfklub, Ole Lyng, overrakte blomster til 90 års fødselaren Paula Overgaard, da hun var klar til at slå ud til de ni hullers golf sammen med makkeren Jytte Ovesen. Foto: Anthony Bjerregaard

På golfbanen før 90 års dagen

Paula Overgaard er at finde på golfbanen i Grenaa hver tirsdag

Af
Søren Andersen

GRENAA Onsdag 14. november fyldte Paula Overgaard fra Grenaa 90 år - og hvordan varmede hun så op til den?

Jo, selvfølgelig med lige at svinge golfkøllerne, da hun snuppede ni huller på banen i Grenaa Golfklub sammen med den mangeårige makker Jytte Ovesen. Hver tirsdag formiddag er de at finde på golfbanen sammen.

Så formanden for Grenaa Golfklub, Ole Lyng, stod naturligvis klar, da de to ældre kvinder var klar til at slå ud på første hul. En flot buket blev overrakt.

Paula Overgaard var 69 år, da hun begyndte at spille golf i Grenaa.

"Jeg har altid dyrket idræt, og i mange år handlede det om badminton, men da jeg stoppede med det, fordi de piger, jeg spillede med, efterhånden alle blev ramt af skader, og så blev det golf i stedet," siger hun.

Paula Overgaard kom til Grenaa som seks-årig og har boet i byen siden.

God motion og gode venner

Hun kalder golf for en god form for motion, hvor man får frisk luft og møder god venner, så det sociale tæller også.

"Nu går vi jo kun ni huller, så vi kalder Golfcafeen for hul 10 - og det er et lige så godt hul som de andre."

Motion andre dage i ugen får hun i form af fitness om torsdagen og stavgang om lørdagen. Arbejdslivet havde hun i tøjbutikken Olrik på Torvet i Grenaa, hvor hun arbejdede i drengeafdelingen.

Og golf ser hun også i tv.

"Ja, mon ikke. I det hele taget ser jeg meget sport i fjernsynet. Jeg er nok sportsidiot."

To af hendes gamle badmintonveninder spillede golf før hende og fik hende lokket med.

"Men de spiller ikke længere. Den ene fik gigt i fingrene og kan ikke længere holde på grejet, og den anden døjer med skulderen. Så derfor fandt jeg sammen med Jytte, og vi spiller nu fast sammen."

Nogen snupper tiden

"Vi vil gerne slå ud hver tirsdag klokken ti, men der er somme tider nogen, der tager tiden - og så må vi vente til ti minutter senere."

Hvis Paula må sammensætte sin helt personlige firebold - så vælger hun amerikanske Tyler Woods, svenske Henry Stenson og en mere, som hun dog ikke lige kan huske navnet på.

"Jeg er en klovn til det med navne," siger hun ærligt.

Bliver hun bedt om at nævne hendes største styrke på golfbanen, er det evnen til at slå lige, der falder først for. Hun slår langt og lige med driveren, når teestedet skal forlades. Og skal der følges op med den største svaghed - er det putningen. Det sidste slag, der skal få den lille, drilske bold i hul.

Paula er ikke typen, der i de kolde vintermåneder rejser udenlands og holder golfspillet vedlige.

"Nej, jeg havde jo en mand, der aldrig var til at lokke med ud at rejse, så det blev aldrig til noget. Og når seniorerne har været i Norddjurs Golfklub, har jeg heller aldrig været med, men jeg har spillet lidt i Ikast, fordi min søster og svoger spiller der."

Handicappet lige nu hedder 37.

"Jeg har svært ved at gå til det. Men vi hygger os. Og når vi når til hul 8, glæder vi os sådan til at komme ind til vores øl. Og undervejs bliver der spist lidt slik mellem hul 6 og 7, så der er kræfter til at komme igennem."

I golfbag'en hedder driveren Galloway - og den er hun glad for. Det er favoritvåbnet.

"Jeg skifter ikke så meget, men putteren er blevet byttet nogle gange, for den kan godt drille."

Publiceret 14 November 2018 14:55