Sønderhald-Udstillingen vender tilbage

Masser af kunst i Auning i efterårsferien

Efter mere end tredive år med Sønderhaldudstilling i Auning i uge 42, er det måske ikke så nødvendigt med en præsentation. Men alligevel. Der kommer hvert år nye indbyggere til Auning og øvrige Djursland, og der kommer også nye udstillere til kunstinstitutionen Sønderhald-Udstillingen.

Denne udstilling viser kunstneriske værker og udtryk i form af malerier, grafik, skulptur, keramik og andre former for kunsthåndværk. Men det særlige ved denne udstilling er, at den er ucensureret. Det vil sige, at alle, der arbejder med noget kunstnerisk, kan komme og spørge – kan jeg være med på Sønderhaldudstillingen? Ja. Det kan du! - er det korte svar-. Du kan udstille uanset, hvor du bor, hvor gammel du er, hvor længe og hvordan du har arbejdet med det. Men du kan kun udstille tre værker til ophængning eller få et bord/ et stykke gulv. Vi opfatter betegnelsen amatør positivt – især fordi ”amatør”kunstnerne i denne sammenhæng viser sig at tage ganske professionelt på opgaven.

Udstilleren er sin egen strengeste kritiker, og tidligere udstillinger viser, at tingene er gennemarbejdede, uanset om det drejer sig om tegninger, akvareller, malerier, skulpturer osv. Men uanset hvor mange udstillinger man har på sit cv, er alle altid spændte og passende nervøse ved at vise sine værker frem for offentligheden. Den spænding viser sig især, når stemmesedlerne til kåringen af ”Årets Kunstner” bliver talt op, så der opfordres til at man deltage i afstemningen.

Mød kunstnerne

Mange af udstillerne er medlemmer af arrangørforeningen, Kunstforeningen Sønderhald, og gør jævnligt brug af medlemsværkstedet, hvor der arbejdes, snakkes, gives gensidig feed-back og vejledning. Andre udstillere arbejder alene i deres atelier eller i andre fællesskaber.

På udstillingen vil det ofte være muligt at møde personen bag værket, især på ferniseringsdagen, og de godt 35 udstillere vil gerne fortælle om baggrunden for det, de har lavet. Og måske kan der gøres en god handel?

Sønderhaldudstillingen åbnes ved en ferniseringsevent med vin, musik og taler. Andreas Ohrt Møller fra det nye jazz/pop/rock-band Norris, spiller piano. Selve åbningen varetages af Fritz Birk Sørensen fra Norddjurs Kultur- og Udviklingsudvalg. Det sker alt sammen Lørdag d. 13. oktober kl. 13. Herefter er der åbent hver dag kl. 13 – 17 frem til og med d. 20 okt. Det er som altid ganske gratis at besøge udstillingen, mens der kan købes kaffe og kage.

Sønderhaldudstillingen vises som tidligere i Kulturværkstedet, Industrivej 14, Auning.

Publiceret 10 October 2018 17:24