34-årige Sophie Souid er født og opvokset i Grenaa, men bor i dag i København. Hun er netop sprunget ud som børnebogsforfatter.

34-årige Sophie Souid er født og opvokset i Grenaa, men bor i dag i København. Hun er netop sprunget ud som børnebogsforfatter. Foto: Simon Klein-Knudsen

Ny børnebogsforfatter:

Tandfeen i nye klæder

Sophie Souid er født og opvokset i Grenaa. Hun debuterer som forfatter med en satirisk thriller i børnehøjde kaldet 'Død over Tandfeen'

Af
Stine Østergaard

BØGER I 'Død over Tandfeen' begiver brødrene Alf og bjørn sig ud på et sandt eventyr, da Alt bliver snydt for en tyver for sin første tabte mælketand. Det viser sig, at Tandfeen snyder børnene bevidst, fordi der er mange flere penge i tænder fra børn i familier med nul-sukker-politik, som kan sælges på det sorte tandmarked. Men det vil Alf og Bjørn ikke finde sig i...

Det alternative tag på historien om tandfeen er det, Sophie Souids debutbog handler om. Magi møder moderne nutid, kalder hun bogens univers. Den blev udgivet 18. september og hun har allerede fået god kritik på den.

"Det er en god oplæsningsbog for de mindste, men der er også mange humoristiske referencer for de større børn, som selv kan læse – og ikke mindst for forældrene. Jeg ville have skrevet historien som en ren thriller, men den endte med at blive lige så sjov som den er spændende,” " siger forfatter Sophie Souid.

Prestige i mælketænder

"Det her med at tabe mælketænder er der rigtig meget prestige i. Det fylder alt for børn i den alder. I skolerne fører de lister over, når børn har tabt en tand. Det er en hel konkurrence, og børnene går meget op i, hvad tandfeen kom med, og hvad de andre har fået," siger Sophie Souid.

Hun har selv en søn på seks år, som sjovt nok tabte sin første tand i forbindelse med bogudgivelsen.

"Det måtte give en ekstra guldmønt fra tandfeen, mente han," griner Sophie Souid over en telefonforbindelse fra København, hvor hun bor i dag.

I bogen er det også meget vigtigt for den yngre bror Alf at få 20'eren fra tandfeen. Han er meget uheldig anlagt, er genert, har briller og læsper. 20’eren var hans billet til ikke at blive holdt udenfor i klassen, men han bliver snydt og får en rusten 2-krone.

Heldigvis har en handlekraftig storebror, som vil gøre noget ved det.

"Jeg var også selv en lidt genert lillesøster med en cool, tjekket storebror, som var god til at passe på mig, så Bjørn er lidt en reference til min egen storebror," siger Sophie Souid.

Svært at bryde igennem

Inden hun blev forfatter, var hun kreativ direktør i et modefirma. Hun har altid drømt om springe ud som forfatter, men det var ikke nemt.

"Da jeg så blev mor tænke jeg, at nu skulle det være," siger hun.

Men det første forsøg lykkedes ikke, heller ikke anden gang. Heldigvis holdt det gode gamle ordsprog – tredje gang er lykkens gang.

"Det er sindssygt svært at få manuskript antaget. Rigtig mange sender uopfordret ind til forlageneog det er kun en virkelig lille procentdel, der kommer gennem nåleøjet."

Hun har også fået opmuntring undervejs af en af børnebogsverdenens store guruer.

"Jeg skrev til Kim Fupz Aakeson for nogle år siden, hvad han kunne anbefale at gøre. Han svarede med det samme, at jeg skulle sende mit manuskript. Allerede dagen efter kom han med feedback til det."

Den anerkendte børnebogsforfatter opfordrede Sophie Souid til at blive ved med at skrive, for sproget og ideerne var gode.

"Så prøvede jeg én gang til at skrive et nyt manuskript, og så var den der sgu!"

Flere på vej

Sophie Souid har ramt så originalt et koncept, at det ret hurtigt har udviklet sig til at blive en serie.

"Jeg har slet ikke tid til at nyde udgivelsen af etteren, for jeg sidder og sveder over toeren," griner hun.

Den kommer til at handle om jagten på Ole Lukøje, fordi drømmeland er blevet lukket. I treeren må de to brødre finde julemanden, fordi alle børn er kommet på uartig-listen ved en fejl.

Publiceret 05 October 2018 17:00

SENESTE TV