SF's medlem af kommunalbestyrelsen Aleksander Myrhøj bekræfter, at partiet har valgt at trække sig fra budgetforhandlingerne.

SF's medlem af kommunalbestyrelsen Aleksander Myrhøj bekræfter, at partiet har valgt at trække sig fra budgetforhandlingerne.

Opdateret: SF trækker sig fra budgetforhandlinger

Af
Simon Carlson

SF har sent i aftes trukket sig fra budgetforhandlingerne i Norddjurs Kommune. Det bekræfter Aleksander Myrhøj.

Hvad der præcis ligger til grund for, at partiet har valgt, at de ikke længere står bag det foreslåede budget, ønsker Aleksander Myrhøj på nuværende tidspunkt ikke at uddybe, men på sin Facebookprofil skriver han, at SF vil præsentere et alternativt budgetforslag og: "Der er vilkår vi KAN og vi SKAL sikre for børn og unge + vore ældre og vore svageste borgere."

SF's gruppeformand og forman for Børne- og Ungdomsudvalget Mads Nikolajsen er også sparsom med at uddybe, hvad der ligger til grund for partiets exit, men han forklarer dog, at SF til sidst konkluderede, at de var så langt fra de øvrige forhandlingspartier på blandt andet området for udsatte børn og voksenpleje-området, at det ikke gav mening at fortsætte.

"Der er ingen, der har lyst til de her hårde nedskæringer, men vi har vurderet, at vi tror på, at man kan slippe for en del af dem og så tage den her genopretning i kommunen over længere tid," lyder det fra Mads Nikolajsen.

Det skal blandt andet gøres ved en skatteforhøjelse på 1,5 procent og sørge for, at kommunen når en kassebeholdning på 100 millioner kroner.

For nuværende ønsker Mads Nikolajsen dog ikke at uddybe yderligere, hvordan SF's alternative budgetforslag kan se ud, idet partiet endnu ikke ved, hvad de resterende forligspartier er blevet enige om, efter SF forlod forhandlingerne.

"I princippet kan de have ændret forslaget, så det passer med vores ønsker. Vi må vurdere, når regnebrættet gøres op," konkluderer Mads Nikolajsen.

Artiklen opdateres...

Publiceret 26 September 2018 11:22