Det socialpsykiatriske bosted Tangkær udvider nu med 10 pladser. Arkivfoto

Det socialpsykiatriske bosted Tangkær udvider nu med 10 pladser. Arkivfoto

Tangkær udvider med 10 pladser i Ørsted

Det socialpsykiatriske bosted holder orienteringsmøde for naboer og andre interesserede

Henover efteråret rykker entreprenørmaskinerne ind på det socialpsykiatriske bosted Tangkær i Ørsted. Her skal de bygge nye boliger til psykisk syge mennesker. Byggeriet baner vej for en udvidelse af Tangkær med 10 ekstra pladser. Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Udvidelsen sker efter ønske fra flere kommuner i regionen, der har efterspurgt flere pladser til en gruppe af borgere, som Tangkær i forvejen har en stor ekspertise i at tage sig af, fortæller Heinz Jacob, der er områdechef for Specialområde Socialpsykiatri Voksne, som Tangkær hører under.

"Det er psykisk syge mennesker, der har svært ved at overskue deres liv og organisere deres hverdag. De skal have hjælp til rigtigt mange ting og indimellem kan de også have en adfærd, der kan opleves som voldsom," forklarer Heinz Jacob i pressemeddelelsen.

Sammen med udvidelsen følger der 15 nye arbejdspladser, da boligerne skal have tilknyttet socialpædagoger i døgnvagter.

De tre første boliger stod klar allerede sidste år, og de første beboere er flyttet ind her. De sidste syv boliger ventes klar til november.

Orienteringsmøde Tangkær holder orienteringsmøde om de nye pladser for naboer og andre interesserede. Mødet finder sted på Sygehusvej 31 i Ørsted mandag 8. oktober 2018 kl.18-19. Tilmelding til tangkaer@ps.rm.dk

Publiceret 12 September 2018 15:45