Det var en våd omgang at være demonstrant mod skolebesparelser tirsdag eftermiddag ved rådhuset i Grenaa.

Det var en våd omgang at være demonstrant mod skolebesparelser tirsdag eftermiddag ved rådhuset i Grenaa. Foto: Søren Andersen

Nye skoleprotester på rådhuset

Også tirsdagens kommunalbestyrelsesmøde på Rådhuset i Grenaa blev indledt med skilte og sang

Af
Søren Andersen

NORDDJURS Som tilfældet var ved førstebehandlingen af Norddjurs Kommunes budget for 2019, som ser ud til at vende op på stort set alt i kommunens skolevæsen, så blev også tirsdagens møde i kommunalbestyrelsen indledt med en skilteskov og kampagnesang.

Men hvor Børneby Mølle, der er i alvorlig lukningsfare, sidst stod temmelig alene, var der denne gang også opbakning fra Vestre Skole i Grenaa, som risikerer at miste sin overbygning. Ideen er at samle overbygningerne på færre steder i kommunen - og Vestre Skole er ikke et af dem.

Vestre Skole protesterede allerede mandag mod sparebukettens konsekvenser, hvor forældre og børn var på plads foran Grenaa Rådhus, og skolen var også på barrikaderne forud for tirsdagens møde i kommunalbestyrelsen.

Fejl i tallene

"Vi er her for at gøre politikerne opmærksomme på vores høringssvar, som selvfølgelig går imod forslaget om at lukke vores overbygning. Vi peger på, at der er mange fejlagtige beregninger i den kommunale administrations tal - og vi mener, at man i heldigste fald kun kan spare halvdelen af det, som politikerne er blevet stillet i udsigt," siger Søren Hoffmann Hansen fra Vestre Skoles bestyrelse.

Han peger på, at især sporene fra en lignende spareøvelse i Randers burde skræmme politikerne fra at tro på administrationens tal.

Flere i privatskole

"I Randers har man set 50 procents fremgang i tilgangen til privatskolerne. Og andelen af unge, som ikke kan erklæres udddannelsesparate, fordi de ikke kan klare at få karakteren 2 i dansk og matematik, er steget fra 9 til 18 procent. Og dem har vi i forvejen mange af i Norddjurs Kommune, hvor Vestre Skole også er den billigste af alle at drive", siger Søren Hoffmann Hansen.

"Så hvorfor vælge en løsning, som ikke giver det besparelsesresultat, som man skal nå," spørger repræsentanten for bestyrelsen for Vestre Skole i Grenaa.

Rådhusbetjent Klaus Dahlin var flere gange nødt til at dysse på de protesterende børn og forældre, fordi de 27 lokalpolitikere i Norddjurs vil have ro til møderne. Der blev truet med, at demonstrationen rettelig burde finde sted foran rådhuset,- og ikke bag, hvor politikerne går ind - og ud, hvis der skal ryges - fordi det var her man havde søgt om lov til at demonstrere.

Det gav et neddæmpet lydniveau, da demonstranterne fornuftigvis ikke havde den store lyst til at stå uden for, hvor regnen silede ned.

Publiceret 11 September 2018 17:01